Psichiatras apie nulio promilių ribą vairuotojams: tuomet diabeto prevencijai uždrauskim saldumynus ir tortus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

dawid90 2015-12-16 08:59
Woot?? Prigėres geriau važiuoji? Fantastika. Gal tu geriau važinėk viešuoju transportu.
biggie 2015-12-16 09:07
Kur aš sakiau, kad važinėju prigėręs. Grybštelėjęs reiškia, kad alkotesteryje gali būti ne nuliai, bet kad viršyčiau normą tikimybė maža.
mobilunkas 2015-12-16 09:12
dar reikia suprasti kad treniruotas alkoholiui organizmas alkoholi skaido greiciau, vadinasi jei 0 ives, reikia gert pastoviai kol nevaziuoji, nes jei reikes vaziuot organizmas greiciau suskaldys nereikalinga alkoholi iki 0. Na cia tik siaip. O esme tame, kad drausti tai kas beveik neitakoja avaringumo vardan avaringumo yra ne tai kad netikslinga, bet beprasmiska. Nes kuo daugiau draudimu, tuo daugiau ju nesilaikanciu, o kuo dazniau nesilaikai kad ir smulkaus draudimo, tuo greiciau imsi nesilaikyt ir svarbaus draudimo- cia tiesiog psichologija, o jos radikaliai nepakeisi nei draudimais, nei baudom. Nusikaltimu sumazetu tik radikaliai sumazinus atseit nusikalstamu veiku skaiciu pvz veliavos neiskelimas, triuksmas misko gudumoj, sukimas i kaire kur draudziama, nors aplinkui ner automobiliu 100 km atstumu
Pumper 2015-12-16 09:28
Kiek daug nabagų čia skundžiasi, kad nebegalės iki žemės graibymo prisiliuobti, nes ir kitą dieną dar negalės vairuoti. Kas juokingiausia, tie žmonės tikriausiai net nesupranta, kad problemą turi (ne, kad vairuoti negalės, o, kad negali neprisigerti).
AP0323 2015-12-16 09:52
0,2 su +/-0,03 paklaida galėtų būti logiškas sprendimas, nes karštą vasaros dieną vairuojant išgėręs pora giros - 1000g x1,3 % =13 g alkoholio dalini iš kūno skysčių tarkim 90 kg *0,7 vyrui = 63 kg. Gaunasi 13g /63 kg= 0,2063 promilės, jei bokalą, tai 0,103 promilės, kaip ir rizika tas 0 promilių...
dawid90 2015-12-16 10:08
Ok, kiek tai yra bokalu?
ktulu 2015-12-16 10:11
0 ‰ paklaidų ribose man atrodo labai geras sprendimas. Gal tai ir nesumažins sukeltų avarijų ar mirčių skaičiaus dėl neblaivių vairuotojų kaltės, tačiau aplamai turėtų bent kažkiek sumažinti suvartojamo alkoholio kiekį. Plėtojant alkoholio temą, sveikintinas žingsnis būtų ieškoti būdų ir juos įgyvendinti apribojant alkoholio prieinamumą. Pvz., trumpinti jo pardavimo valandas, prekiauti tik specilizuotose parduotuvėse (bent jau stipriaisiais gėrimais), nepardavinėti jo degalinėse. Galų gale pradėti laikytis tvarkos ir neparduoti alkoholio neblaiviems asmenims. Neprekiauti alkoholiu įvairių renginių, miesto švenčių metu. Alkoholio suvartojimo statistiką juk patys visi puikiai žinot. Papildomos pastangos RIMTAM švietimui mokyklose (o ne tik keli leptelėjimai, kad gerti yra negerai) taip pat turėtų duoti naudos.
HardAxe 2015-12-16 10:17
na kaži ar dabar gali išvis pateikti informaciją apie avarijas padarytas su <0,4 girtumu. jeigu sustabdo su 0,39 gali siųsti toli toli už išsidirbinėjimą, nes pagal įstatymus tai nėra girtumas ir su tavim turi elgtis kaip su blaivu. Kodėl neleisti vairuoti su 0,4? A todėl, kad dalis tų, kurie padaro avarijas su 1-2-3 promilėm irgi galvojo įkalsiu vieną alaus, paskui po vieno pasidarė pofik ir išgėrė daugiau. Dėl motociklininkų, tai kažkur mačiau statistiką, kad motociklai truputį dažniau patys kalti dėl avarijų, nei kiti vairuotojai. Bet tragiškiausios avarijos būna kai kažkas nepastebi motociklo ir tada žūsta būtent motociklistas. Kad motociklistas pražudytų nekaltą lengvosios auto vairuotoją pastaruoju metu girdėjęs nesu, o jų eismo įvykius seku. 0 promilių motociklam ok, reiktų jų ir visiem kitiem, tik čia būtų per daug nepopuliarus įstatymas išeina... Bet motociklo greičio ribojimas labiau nei mašinų yra motociklistų žudymas, saugiausia motociklui važiuoti 5-10km/h greičiu lenkiant srautą. Dėl nebaudžiamumo turim didelį tarybinį palikimą, kuris po truputį mažėja. Seniau išsipirkdavo visi, dabar jau reik turėti pažinčių, po truputį viskas juda gerėjimo linkme. 1000€ premija už nepaimtą kyšį padėtų, bet aš tikiu, kad ir taip greitu metu sulauksim geresnės tvarkos. P.s. tiem, kuriem 0 promilių įstatymas griauna gyvenimą ir kurie su juo neįsivaizduoja kaip galės vairuoti, reikėtų atimti medicininę pažymą, įrašyti į narkologinę įskaitą ir uždrausti vairuoti. (no offence) Įstatyme aiškiai teigiama, kad priklausomi nuo svaiginančių medžiagų žmonės vairuoti negali.
sub 2015-12-16 10:45
Verkiat kaip kokie vaikai dėl supisto stikliuko. Žmonės be alkoholio nemoka atsipalaiduoti, bet ne tame esmė. Pats išgeriu kartais. Bet alkoholis ir vairavimas nesusiejami dalykai. Vienam stikliukas 50g., kitam alaus bokalas, kitam 0,7 degtinės gal neriba ir jis jaučiasi gerai, kad galėtų vairuoti. Esmė ne tame, kaip tu jauties, esmė kad jei išgėrei, tai būk geras naudokis transporto paslaugomis. Bet reiktų jausti skirtumą tarp "linksmas vakarėlis" ir "saugus eismas". Norint linksmo saugaus eismo, važiuokite į automobilių rakursus, bet negerkite už vairo, arba nesėskite išgėrę už vairo. Man linksmas vakarėlis nesiriša su vairavimo po linksmo vakarėlio, nes vairavimas tai yra darbas, ne ką lengvesnis nei dauguma darbų. Nzn kaip jūs vairuojate, bet man svarbu vairuojant aiškiai viską suprasti, greitai reaguoti, matyti bet kokias kliūtis, ženklus, žmones. Alkoholis tam nepadeda, nuovargis taip pat. Eikite vaikai geriau pasiskūskite dėl 0 promilių tikriems auto sporto profams, gal tada suprasite kad mąstot, kaip 19metis stotelių griovėjas.
biggie 2015-12-16 11:22
Turbūt daugiausia skaudžių avarijų ir sukelia visokie "autosporto profai" gatvėse su BMW 3. Normalūs žmonės važiuojantys normaliais greičiais, net ir po vakarėlio sugeba be jokių problemų namo parvažiuot, nors kraujyje gal ir yra alkoholio likučių. Tam ir yra apsauga 0,4.
Pumper 2015-12-16 11:34
Kame čia normalumas, išgėrus (kad ir nedaug) vairuoti? Tau atrodo normalu vairuoti po bokalo, kitam po bonkės degtinės. Kuris teisus?
biggie 2015-12-16 12:20
Normalu yra nekelti grėsmės sau ir kitiems eismo dalyviams. Ką apie vairavimo po bonkutės mano kompetetingos įstaigos? Ir ką tos pačios įstaigos mano apie vairavimą po bokaliuko? (Skvernelio nuomonė neskaitykim kaip kompetetingos) Kokia praktika pažangiose šalyse? Lygiuojamės į Vokietiją, Austriją, UK, Prancūziją ar į Rusiją, Rumuniją, Vengriją ar kokius musulmoniškus kraštus?
Simplicity 2015-12-16 13:05
. Manau, kad be jokių problemų galėčiau ir šiandien visiškai atsisakyti alkoholio. Drąsiai galėčiau stoti į dievo avinėlių uber-blaivininkų pusę ir postringauti kaip tas 0.00‰ įstatymas ne tik mirčių skaičių keliuose, bet ir parduodamų velnio lašų kiekį sumažins, tačiau dar nesu toks durnas. Jei visas problemas būtų galima išspręsti vien tik draudimais, tai šalyje nebūtų nei narkomanų, nei mergaičių prie stoties, nei korupcijos. Tailande už narkotikų laikymą galima nusibausti net mirtimi, tačiau vis tiek atsiranda tokių, kurie rizikuoja. Lietuvoj įpūtus 0.4‰ (jau atėmus paklaidą) teismas skiria baudą ir paima vairuotojo pažymėjimą kuriam laikui, bet žmonės rizikuoja ir bando važiuot. Priėmus 0.00‰ įstatymą situacija keliuose nepasikeis- rizikuojantys ir toliau rizikuos, o pažeme skraidantys toliau traiškys žmones ir VT stoteles. Tokio bukumo įstatymų (0.00‰, alkoblokai į kiekvieną automobilį) svarstymo imamasi tada, kai trūksta fantazijos ir noro spręsti susidariusias problemas. Kaip tarybiniais laikais, einama trumpiausiu- draudimų keliu, nes valdžia žino geriau kas kvailai darbo liaudžiai yra geriausia. (Arba už valdžios stovi suinteresuotų asmenų grupė, kuriai vieno ar kito įstatymo atsiradimas būtų finansiškai naudingas.) p.s. Užmiesčio keliuose vis dar pasitaiko gatvės viduriu ropojančių zombių. Sakau, gal įstatymais įpareigojam visus ne miesto gyventojus nešioti švyturėlius ant galvų? Toks įstatymas turėtų ženkliai pagerinti saugumą užmiesčio keliuose.
sloggi 2015-12-16 13:15
Nemanau, kad tikslas yra lygiuotis i Vokietija, Austrija ar dar kazka auksciau uz mus, perdaug jau didelis suolis iki ju, kai mes vis dar pagal mentaliteta esam tik ka nulipe nuo zagres. Vis dar didzioji dalis geria iki zemes graibymo. Juokas juokais, bet pastebejau, kad didzioji dalis visad ispradziu sako, kad tas 0.4 nieko rimta viskas cia ok taip turi but ir t.t. Kazkodel laikui begant tas 0.4 su metais tampa nebe standartas ir jis kyla aukstyn, zmones isdraseja, kol viena diena nesibaigia nelaime ar dar blogiau, kazkam karstu. Visad viskas prasieda nekaltai.
sub 2015-12-16 13:34
Su teksto suvokimu prastai? Arba mes kalbame apie skirtingus atvejus, arba tau interpretacijos patinka. Aš kalbėjau apie profisionalius auto sporto žmones, kurie yra pavyzdis visims vairuotojams, pvz. Vanagas. Lenktynių trasoje gali lakstyti kad ir butelį išgėręs. Kitas reikalas yra eismas gatvėse. Ir manau daugelis tau pasakys, kad viena stiklinė vyno tai ne garantas, kad dar gali vairuoti. Nori alaus su draugais po fubolo mačo, važiuok taksi, viešuoju, ar eik pėškom, bet tik nevairuok. Tokie gudručiai, po taurės, vienos kitos, alaus bokalo, dar labiau savimi pasitiki - o po to tokius nuo medžių gramdo. Bent jau džiaugsmas, kad gramdo pačius vairuotojus, o ne keliaivius ar pašalinius. Normalūs žmonės po vakarėlio nevairuoja, ypač jei dar jaučia, kad kraujyje dar yra likučių. Tam ir reikai padaryti apsaugą 0,2 ar mažiau.
sub 2015-12-16 13:38
Nu nenuklyskime į lankas. Išgerti alkoholio tikrai nieko blogo, ir nemačiau kad čia kas tam prieštarautų. Alkoholis nėra dorybė, bet saikingas vartojimas nieko blogo. Kitas reikalas vairuoti saikingai išgėrus, va čia atsiranda daug niuansų, kas tas saikas, po kurio gali vairuoti? Asmeniškai vairuoju virš 10 m. Nesu išgėręs sėdes už automobilio vairo, ne sman tai tabu, nesvarbu bokalas, stikliukas and so on. Jei jau nuvažiavau nuosavu automobiliu kažkur ir išgėriau šiek tiek, ar daug, palikdavau automobilį ir grįždavau pasiimti jo jau blaivas.
Pumper 2015-12-16 14:36
Galėsim lygiuotis į pažangias valstybes, kai vidutinio lietuvio mentalitetas nebebus sovietinis. Per daug laisvės runkeliam - daug lavonų keliuose.
biggie 2015-12-16 14:55
Tai gerai, normalūs žmonės taip ir daro. Jei jau imam su draugeliu 0.7 tai jau žinau, kad vairuoti nebeteks. Atvarysiu rytoj ir pasiimsiu mašiną.
AndyB 2015-12-16 15:01
Išgėrus bokalą alaus tavo reakcija sulėtėja. Netiki? Išbandyk. Yra įvairių reakcijai tikrinti testų tiek online, tiek elementarus su liniuote ar tiesiog kamuoliuku metamu į sieną.
biggie 2015-12-16 15:09
Nesutinku. Nuvažiuokite į Rusiją, Ukrainą (ypač kiek toliau į rytus) ir pamatysite kokie mes buvome. Nuvažiuokite į Austriją, Vokietiją, Prancūziją - pamatysite, kokie mes būsime. Mes kažkur pusiaukelėje. Atsimenu, kokia važiavimo kultūra buvo apie 2000 ir dabar, galiu pasakyt - pažanga akivaizdi. Ir mes daromės geresni, mandagesni vairuotojai, atsiprašome, padėkojame, užleidžiame. Aišku, yra koks 10% vairuotojų šikančių kitiems į dūšią. Bet niekas užmigęs rusiško mentaliteto ryte neatsibudo būdamas jau vokiško. Be to, visi turi savų lavonų keliuose. Pas vienus priežastys vienokios, pas kitus - kitokios. Ir su tuo kovoti reikia, bet tam reikia pasirinkti tinkamus įrankius. Beje, negaliu sutikti ir su tuo, kad laisvės eiliniams piliečiams nereikia. Neturėdamas laisvės niekada neišmoksi tinkamai ja naudotis. Ir tik jau nereikia "runkelių". Visi esam žmonės, visi lygūs, saugokim vieni kitus kelyje.