Psichiatras apie nulio promilių ribą vairuotojams: tuomet diabeto prevencijai uždrauskim saldumynus ir tortus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2015-12-16 16:17
Garantuotas esi pasitikrinęs alkotesteriu (su patikra), ar savijauta tau garantuoja kad gali vairuot? Nesuprantu kaip jūs jaučiate riba, kad va bokalas ir taškas? Boklas 0,33 ar 0,5 ltr? o gal 0,4 ltr. jau daro įtaka organizmui, bet jūs gi geriau žinote kaip ten kas, ane? Tiesa draugai ikaušusio neturėtų leisti sėst už vairo. Tikri draugai ir po vieno bokalo turėtų neleisti. Aš tiesiog lietuvis, nesusireikšminu. O jūs kuriai grupei priklausote? Darysiu ir aš išankstines išvadas. Na ir taip, džiaugiuosi, kad gramdo tuos, kurie prisigėrę vairuoja, bet labai liudna kai dėl tokio asmens, nukenčia visai nieko dėti. Na toks ir džiaugsmas, kad mažėja urodų, taip pat džiaugiuosi kai nemažai tokių emigravo. 0,2 tam, kad nebūtų galima piktnaudžiati ribose. Ir nereikia čia painioti kitų Eu vakarų šalių, kai žmonių mąstymas panašės į vakarus, nes dar jaučiasi rytai, tai galėsim pakalbėt apie 0,5 ar daugiau. Bet idomumo dėlei, tikrai būtų įdomu sužinoti statistika. Riba nelygu, kad esi blaivus. Važiuoji ir tu po bokalo ir vargo nematai, bet įdomu kaip ten su alkoholio kiekiu kraujyje, ar irgi be vargo? Ar popiežius labai šventas? Nes krikščionis? Nepainiokim fuckin religijos su vairavimu išgėrus, ok? Esu darbe išgėręs šampano kolegos gimtanio proga, ir ką? Nes žinojau, kad nevairuosiu artimiausias kelias valandas. Čia be principų, vairuoti nebijau įkales. Bijau, kad toks, kaip tu įkalęs bokalą alaus užgrybaus, ir kažkam reikia būti sveiko proto, kad išvengti tokių nesamonių. Anyway, darbe ir asmeniniam gyvenime dažnai tenka pavairuoti, kartais per parą įveikt iki 2k km., taigi atsisakau net šampano dažniausiai, nes nežinau kad kur reiks lėkt. Aš ne mokytojas, stengiuosi būti kultūrinags ir geras vairuotojas. Norėčiau, kad ir kiti gerbtų ne tik save, bet ir kitus dalyvaujančius eisme. Na ir priešpastatant tavo bokalui alaus, ar norma bus, jei parūkęs tarkim pusę kasiako sėsčiau vairuot. Yra skirtumas tarp tavo bokalo ir mano puse kasiako. P.S. parūkęs irgi nevairuoju.
Simplicity 2015-12-16 17:53
Šitas, turbūt, irgi iki 2.5 promilių prisilaižė tik todėl, kad įstatymai leidžia pūsti iki 0.4‰- susivertė litrą baltos, bet vis dar šventai tikėjo, kad daugiau 0.4‰ neįpūs. (Apsiskaičiavo žmogus.) Jei jau dabar įstatymais būtų nustatyta 0.00‰ riba, tai Liudas tikrai nebūtų gėręs ir visiškai girtas sėdęs prie vairo, nes Liudas yra doras pilietis.
Nerealiai 2015-12-16 19:25
Tikrai "suderinama" su vairavimu... Įdomu kas būtų kaltas dėl avarijos, jei ji įvyktų apalpus, nors kraujyje alkoholio norma nebūtų viršyta?
Hmz 2015-12-16 20:58
Na ką - eilinį sykį pasveikinsiu brangius Lietuvos žmones su eiliniu draudimu, kuris teoriškai turėtų sutramdyti blogiečius, o praktikoje suvaržys tik problemų nekeliančių piliečių gyvenimą. Pamenu, kai kažkada kritikavau draudimą gerti alų viešoje vietoje (nes degradai, matote, išgėrę mušasi) tūlas gynė šį draudimą. Užtat vėliau, kai buvo svarstomas draudimas miške kūrenti laužą (nes degradai padega miškus) tas pats ponas ūmai pavirto laisvės šaukliu - matai, peršals, keliaudamas po Zervynas. Taip yra ir šiuo atveju - mažai kas besistengia objektyviai pažiūrėti reikalo esmės. Dauguma nepakyla aukščiau asmeninių interesų ir emocijų ("jo, reikia kenkti pijokams, nes aš negeriu", "o aš visad gėriau ir gersiu").