Svaiginantis 80 mlrd. JAV dolerių Saudo Arabijos kariuomenės biudžetas: kaip tokia jėga atrodo realybėje  (6)

Saudo Arabija turi vieną iš geriausiai finansuojamų karinių pajėgų Artimuosiuose Rytuose. Karalystė išleidžia 25 proc. biudžeto savo kariuomenei, o tai yra maždaug 80 mlrd. JAV dolerių. Beveik dvigubai daugiau už tai, ką jie išleidžia sveikatos ir socialinės apsaugos plėtrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saudo Arabijos kariuomenė neseniai įsitraukė į Jemeno karą ir suvienyti jėgas su Turkija Sirijoje prieš prezidentą Basharą Assadą.

Saudo Arabija yra stipri ore. Jos oro pajėgos susideda iš daugiau nei 300 naikintuvų ir 15 aktyvių aerodromų. Tai apima dešimtis JAV pagamintų F-15 bei dar 80 užsakytų naikintuvų.

Saudo Arabijos kariuomenė taip pat aprūpinta naikintuvais „Eurofighter Typhoon“, kurie yra bendras projektas tarp Europos Sąjungos narių. Šalyje yra galimybė pirkti dar kitus 72 naikintuvus.

Kalbant apie žmogiškąją jėgą, tai Saudo Arabija turi apie 440 tūkst. aktyvaus personalo, su 225 tūkst. karių. Kartu su kariais, Saudo Arabija taip pat turi daugiau nei 100 tūkst. nacionalinės gvardijos karių.

Kalbant apie sunkiąją karinę techniką, Saudo Arabija turi JAV pagamintus 442 tankus „M1A2 Abrams“.

Šių karinių mašinų varikliai turi 1500 arklio galias ir gali vartoti bet kurį kurą, įskaitant benziną, žibalą ar reaktyvinių variklių degalus.

Saudo Arabija turi 82 sraigtasparnius „AH64D Apache“ – tai yra labiausiai pažengęs atakų sraigtasparnis. Sraigtasparnis gali aptikti ir nukauti 128 taikinius per mažiau nei minutę.

Jūrų laivynas, kaip ir oro pajėgos, turi apie 40 tūkst. narių.

Jūrų laivynas šiuo metu modernizuoja savo flotilę, ir pasirašė 11,25 milijardų dolerių sandorį su JAV, už kurį gaus keturis karo laivus „Lockheed Martin“.

Kaip dalis kontrakto, Saudo Arabija taip pat gaus naujus pakrančių kovinius laivus, kurie yra skirti veikti arti kranto.

Karališkosios Saudo Arabijos „Strategijos Raketų Pajėgos“ yra aprūpintos Kinijoje pagamintomis „DF-21 ir DF-3 Dongfeng“ raketų paleidimo sistemomis.

Saudo Arabijos kariuomenė turi stiprią artileriją, su daugiau nei 750 vienetų „Howitzers“, įskaitant 50 JAV pagamintų šarvuotų raketų paleidimo sistemų M270, kurie gali pataikyti į taikinius už 300 kilometrų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(100)
(9)
(91)

Komentarai (6)