Tai bent galia! Naujas „Nvidia“ superkompiuteris – kaip 150 „Macbook Pro“  (4)

Grafikos procesorių gamintoja „Nvidia“ šią savaitę vykstančioje technologijų parodoje CES 2016 pristato „Nvidia Drive PX 2“, kurią vadovas Jenas-Hsunas Huangas apibūdina kaip pirmąjį automobiliams skirtą dirbtinio intelekto superkompiuterį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat pranešta, kad „Volvo“ bus pirmoji bendrovė su „Nvidia“ bendradarbiausianti bendrovė, rašo Businessinsider.com.

„Drive PX 2“ yra kelionės metu veikiantis superkompiuteris, kuris save vairuojantiems automobiliams padės naviguoti keliuose ir bėgant laikui mokytis naudojant mašininius mokymosi algoritmus.

Kad atliktų šias operacijas, kompiuteriai turi būti labai galingi. Ir Huangas sako, kad naujas automobilio superkompiuteris įveiks iššūkius.

„Skaičiuojamoji „Drive PX 2“ galia yra maždaug tokia pati, kaip 150-ies „Macbook Pro“, – aiškina „Nvidia“ vadovas.

„Drive PX 2“ turi 12 branduolių, kurių gali siekia 8 teraflopus (1 teraflopas atitinka maždaug trilijoną operacijų per sekundę), o kad įrenginys neperkaistų, reikalinga ir skystojo aušinimo sistema.

„Ir visa tai įrengta mokyklos vaiko pietų dežutės dydyje“, – pasakojo J. Huangas.

Autonominių automobilių kūrimas kelia rimtų iššūkių. Nesvarbu, ar bus naudojamas „Tesla“ metodas, save vairuojančių automobilių technologiją pritaikyti kaip pagalbinę, ar „Google“, norint automobilį padaryti autonominiu, reikia labai daug skaičiuojamosios galios.

J.Huangas siūlo „Automobilių interneto“ idėją, kuomet kiekvienas automobilis su „Drive PX 2“ įrengtu automobiliu perduotų duomenis į valdymo centrą ir padėtų kitiems su „Nvidia“ veikiantiems automobiliams pagerinti kitų automobilių vairavimo patirtį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(43)
(1)
(42)

Komentarai (4)