Taktinio karinio žaidimo išvada: NATO pajėgos Baltijos šalyse būtų sutriuškintos per 3 paras

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2016-02-06 13:07
Dar neasku kaip elgsis spalvotieji, kuriu JAV gimsta jau daugiau kaip puse.
bahuriux 2016-02-06 14:12
Nieko naujo nesužinojom, kad turim galingą ir protiškai nestabilų priešą. Panašu, kad Prancūzija iškarto užintu šitą poziciją.
mnv 2016-02-06 14:15
Tai čia dar nieko, BBC filmo apie Latvijos užpuolimo scenarijų išvados skamba, kad maždaug "atkirtis gali supykdyti rusiją", t.y. jei bandysim gintis, rofl.
Profesorius :) 2016-02-06 15:27
kazkokia nesamone....juk realus konfliktas skiriasi nuo zaidimo ar ne? tai ir veiksmai manau butu kitokie. o kad rusas per pora dienu cia viska nusluotu tai manau visiems tas aisku...juk musu pajegumai yra juokingi,o NATO esami kariai ir technika pasipresintu visiskai minimaliai... taip,kad tegu amerikonai kisa cia savo tuos abramsus ir pan...tai nors "saugiau" bus. o kai girtuoklis sugalvos uzpult tai gaus derama atsaka nes dabar tai...
Rukis 2016-02-06 18:05
Esam nepavydėtinoje geografinėje vietoje. Jokių natūralių kliūčių priešo technikai, kaip kalnai, upių masyvai ir panašiai. Vienintelis būdas apsigint, tai regione turėti moderniausią sunkiąją NATO ginkluotę. Keista kad nei Lenkijoje, nei Baltijos šalyse neturime nei vienos JAV karinės bazės.
shift 2016-02-06 18:33
Taip, bet karo strategų nuvertinti irgi nereikia, jie išstudijuoja priešininkų turimus pajėgumus, jų anksčiau vykdytas pratybas ir gali numanyti, kaip tie galios resursai būtų panaudojami. Kitavertus, čia su tom trim dienom per daug gąsdinama. Faktas, kad rusai būtų pajėgūs įsiveržti giliai į šalies teritoriją ir užimti streteginius objektus, bet tai nereiškia, kad po trijų dienų nebus jiems jokio pasipriešinimo. Veikiau, kariuomenė persiskirstytų į mažesnius mobilesnius junginius ir vykdytų užimtų objektų atakas. Arba dalis atsitrauktų į Lenkijos teritoriją, kur lauktų pastiprinimo. Kitas variantas prevencinis smūgis Kaliningradui iš Lenkijos pusės.
SaMaras 2016-02-06 18:49
bet kitą kartą špicialystai būna labai jau vienašališki ir viską pritempia iki vienos kurios nors kraštinės paraštės.. arba rusų armija niekam tikusi ir nepajėgi nieko daryti (tipo visi daliniai) arba visi daliniai vien specnazas kuris eis ir viską šluos.. ir dar ne taip kad šluos, bet nepastebėti žvalgybos susirinks visi ir pradės blickrygą prieš visus savo neprietelius, o nato atsibus tik kai jau bus įsitvirtinę..
vardasas 2016-02-06 19:27
zaidime nera zmogiskojo faktoriaus ir tai reiskia sitas tyrimas tai grynas sh... pritraukti publikai jog pamatytu daugiau reklamu
Arns 2016-02-06 19:54
Ir ką pakeistu jei svarstytu? Ogi absoliučiai 0. Jokiuose žaidimuose rimtai niekas tokių dalykų nesvarsto, nes jie ne tik nėra stabilūs, bet ir bendrai paėmus visiškai neorganizuoti pavieniai idėjiniai veiksmai. Jokiuose iki šiol vykusiuose konfliktuose neįnešę jokio bent kiek matomo indėlio į galutinį rezultatą pirminėje fazėje.
T 2016-02-06 20:39
Kai kūrėsi post sovietinėje teritorijoje valstybės joms iš pirmo vadovavo panašūs savo mastymu nuo TSRS laikų likę žmonės, bet rinkimai kaip reikiant viską pakoregavo. Išrinko atskiriems regionams būdingus vadovus. Manau Obama ne labai tiktu spalvotų rinkėjų daugumai. Išrinktu kitą spalvotą, bet jau kitokio mastymo.
agentxio 2016-02-06 20:46
Reik lietuvoi branduoliniu bombu ,kad jei jau but nusluotiem tai ir priesus nusinest kartu.Veikiant abiems ignalinos atomines elektrinės reaktoriams, kasmet plutonio padaugėja 350-400 kilogramų. Minimalus plutonio kiekis vienai bombai pagaminti - 8 kg.
vardasas 2016-02-06 21:37
turi galvoje jeigu pradetu zmones galvoti kare? gal pries kalbant isjunkit cs cod bf ir pagalvokit ar nepradejot gyventi sitaip https://www.facebook.com/SCREAMLT2015/v ... 741472241/ o greiciausiai taip ir yra
Niemand 2016-02-06 21:38
Rusijos armija yra silpna skaičiuojant pajėgumą vienam kariui, bet Pabaltijį jie tiesiog kepurėm užmėtytų.
SaMaras 2016-02-06 21:39
Tai pala, kažkokią žmonių grupę išskiri kad jie kitokie, nes jų odos spalva kitokia (ir pagal tai iplaukia tavo kažkokios išvados), bet kai tau pareiškia kontrarguentą, tada atsakymas kad tas spalvotas netoks spalvotas ar dar kažkas.. o ką daryti su tais kurie nespalvoti, bet pritaria vieniems spalvotiems, arba tiems spalvotiems kurie pritaria tam netinkamam spalvotam?
kiesza 2016-02-06 22:21
Tai jau tikrai.."Staskai" iš garažų masyvo paduodi plutonį ir kitą dieną bombą parsiveži. Tik reikia sugalvot kaip ją detonuot, iš ko iššaut ar išmest nėra. Šiaip jai sprogtų užtaisas Vilniui, Kaune toliau gertum alų nieko neįtardamas. Tad nei su vienu, nei su dviem standartiniais užtaisais Lietuvos nenušluosi
jull 2016-02-06 22:50
Mano manymu, ginkluotes mums reikia tam, kad apsigintume nuo neatviru veiksmu, tokiu kaip zali diversantai Kryme kad buvo. O nuo atviro uzpuolimo reikia saugotis NATO politika, pvz, istatais, kurie uztikrintu visokeriopa atsaka bet kurios bendrijos nares uzpuolimo atveju, o ne bandyma tiesiog apsaugot uzpulta teritorija. Rusija turi kariu ir technikos (tiesa didzioji dalis sovietiniai lauzai, ir sovietu pavyzdziu parengti kariai, kurie kazin ar gali konkuruoti su siuolaikine vakaru valstybiu kariuomene, galim pasiziuret i pvz, Irako kara), bet taip pat turi didziausia pasaulyje sausumos teritorija, ir jei padalintum kariu skaiciu teritorijai, tai gautume nei daug, nei mazai - po viena kari kas 20 kv.km. sutikim, su tokiais pajegumais tos teritorijos nuo kone viso likusio pasaulio niekaip neapgint. Taigi, agresijos pries NATO sali svarstyme jiems reikia sudaryt dilema - pvz, Baltijos valstybes mainais i, tarkim, viska kas yra uz Uralo.
vanduo4 2016-02-07 00:55
- Kalbant tik apie Baltijos šalis - straipsnio analizė gera. - Bet Rusija yra globali žaidėja, tad Baltijos šalių tikrai nepuls tik dėl jų pačių. Šie žemės lopinėliai nieko verti. Tas puolimas tebus tik būdas atitraukti NATO dėmesį nuo rimtesnių dalykų arba tikslu suskaldyti NATO; - Rusijai tereikia labai smarkiai išgąsdinti NATO ir Baltijos šalys pasiliks okupuotos - prasidės šaltasis karas. - Todėl Baltijos šalių gynyba yra principinis reikalas, kadangi jų neapgynus, kitoms narėms iškils klausimas dėl NATO tikslingumo apskritai; - Visgi NATO suardymui, jos silpnumo argumento nepakanka, kadangi kitos alternatyvos nėra, o Rusija asmeniškai neturi ką pasiūlyti, tik žingsnį civilizacijos keliu atgal. - Manau, jog NATO tikrai nesivels į ilgą karą su Rusija, bet tikslingai panaudos branduolinį ginklą arba kitas "mirtinas" Rusijai priemones. SU Rusija NATO tiesiog negali sackintis - per daug ant kortos pastatyta. +++++++++ - Beje. Kodėl dabar taip iškilo šitas klausimas? Kodėl Britai sukūrė filmą apie Latvijos okupaciją ir branduolinio ginklo klausimą? Kodėl NATO slaptai stato karinę bazę Sirijoje nuo 2015 spalio? - Kas nežinot - 2013 m. Rusija vykdė karines pratybas, kurių metų buvo treniruojamasi numesti atominę bombą ant Švedijos, tačiau informacija iškilo tik šią savaitę. - Kažkas čia vyksta. Ir labai rimto. ++++++++++ - "Bus didelis karas, bet dar negreitai - Sirija dar nepuolė" - aiškiaregė Vanga "Laimėtojais bus gerų ketinimų turintys žmonės".
pld 2016-02-07 09:15
bbc ww3- inside the war room http://www.veoh.com/watch/v100958706dgM8wMZd taipat pagal RAND ataskaita lietuvai maziausiai kliutu ish trijules, neskaitant kad bet koks rimtas NATO atsakas i rusijos agresija eskaluojasi iki M.A.D, o pirminei 3dienu stadijoj pavojingesnei situacijoj randasi braliukai latviai ir estai bbc filme latgales regionas tampa antruoju Krymu vanduo4 - 2013m per pratybas baltarusijoj, buvo modeliojamas "prevencinis" smugis Warshuvai
mobilunkas 2016-02-07 09:35
pirmiausia reikia ziuret koks priesas mus puola, jei rusija, tai net neverta priesintis, nes su tokia demografija ir emigracija, mes po karo nebesugebesim atstatyt salies, atrodysim baisiau kaip kaliningradas. Kitas dalykas, kad Rusija nesistengtu musu visu fiziskai isnaikint. Kare turi irgi galiot prasmingumo ir ekonomiskumo kriterijus. Ir branduolinio ginklo mums nereikia, nes jei ji turesim tai karas musu teritorijoj bus branduolinis, o nuo tokio karo mes niekur nepasislepsim, nes ner kalnu. Visai kitas atvejis butu jei mus imtu pult islamo valstybe- tai grestu realiu beveik visu gyventoju sunaikinimu, todel tokio karo atveju visos priemones vertos. tada jau nebeverta skaiciuot ar atstatyt sali sugebesim ar ne, tikslas - fiziskai isgyvent kuo didesniam kiekiui zmoniu
Auksine Logika 2016-02-07 14:58
Susikrauciau tashe ir patraukciau Maskvos link. Savaites begy Putinoido makaule pakabinciau ant tos supuvusios kremliaus baznycios. Tuom ir pasibaigtu tas karas.