Titanikas II: milijardierius iš Australijos pasišovė statyti tikslią legendinio lainerio kopiją  (3)

Tik šiame gelbėjimosi valčių bus daugiau negu pakankamai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, kalbant apie tikslumą, reikia pasakyti, kad šiuolaikiniai techniniai reikalavimai šiek tiek koreguos laivo parametrus – jis bus 4 metrais platesnis.

Plaukiojimui po planetos okeanus laivas turėtų būti visiškai paruoštas 2018-aisiais – praėjus 106 metams po pirmos ir paskutinės legendinio Titaniko kelionės, per kurią transatlantinis laineris susidūrė su ledkalniu ir nuskendo šiaurinėje Atlanto vandenyno dalyje. Laivo katastrofoje tąkart žuvo daugiau kaip 1,5 tūkst. žmonių.

Titaniko II idėjos ir projekto autorius – australų milijardierius Clive'as Palmeris, vadovaujantis bendrovei Blue Star Line. Titaniko kopija bus 270 metrų ilgio, 53 metrų aukščio, o svers 40 tūkst. tonų. Kaip ir 1912 m. laive, Titaniku II bus galima keliauti pirmąja, antrąja ir trečiąja klase.

Iš viso laive bus 9 aukštai ir 840 kajučių, skirtų 2,4 tūkst. keleivių ir 900 įgulos narių. Okeaniniame laineryje bus gausu patogumų – baseinai, pirtys, sporto salės.

"Savaime suprantama, naujajame Titanike bus modernios evakuacijos sistemos ir procedūros, palydovinė kontrolė, skaitmeninė navigacija ir visi kiti technologiniai privalumai, kurie turi būti moderniame XXI a. laive", - sakė Blue Star Line marketingo direktorius Jamesas McDonaldas.

Pirmasis numatomas Titaniko II reisas – ne iš Sautamptono į Niujorką, o iš Jiangsu Rytų Kinijoje į Dubajų. Kiek kainuos bilietai kol kas nežinia, tačiau Today.com žiniomis, jau atsirado bepročių, už pirmąją kelionę Titaniku II pasiryžusių pakloti ir milijoną dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(1)
(40)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: