„Huawei Mate Book“: moderniausias ir brangiausias kompanijos planšetinis kompiuteris su „Windows 10“ (Foto)  (0)

„Huawei“ sekmadienį „Mobile World Congress“ 2016 renginio išvakarėse Barselonoje pristatė pirmąjį du viename tipo kompiuterį – „MateBook“, kuris veiks su „Windows 10“ operacine sistema . Tai – brangiausiais kinų išleistas vartotojams skirtas gaminys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Per pastaruosius metus naudojau daug kompiuterių. Jie visi  buvo stambūs, gremėzdiški, nepatogūs, turėjo varganą ekraną ir greitai sekančias baterijas“, – sakė „Huawei“ Įrenginių padalinio vadovas Richardas Hu ir parodė kompiuterį, kuris, anot jo, turėtų pakeisti planšetinių kompiuterių rinką.

Tai – „MateBook“, 12 colių įstrižainės ekraną ir metalinį korpusą turintis „du viename“ tipo planšetinis kompiuteris, kuriame įrengtas  IPC LCD 2160 X 1440 raiškos ekranas. „MateBook“ storis – kaip „iPhone“ – 6, 9 mm, o svoris – vos 640 gramų.

Nuo konkurentų „iPad Pro“ ar „Surface Pro“ kinų gaminys išsiskirs tuo, kad jame ekranas sudarys didžiausią dalį paviršiaus ploto – 84 proc. (screen to body ratio).

Planšetinį kompiuterį naudojant su „Huawei“ dėklu, „MateBook“, virsta nešiojamuoju kompiuteriu – odiniame dėkle įmontuota ir speciali drėgmei atspari klaviatūra.  Planšetinis kompiuteris sveria vos 640 gramų ir yra 6,9 mm storio.

„Huawei“ žada, kad naujo įrenginio 4430 mAh baterijos užteks dešimčiai valandų naudojimo.

Žavi „Mate Book“ naujovė – pirštų atspaudų skaitytuvas, kurį bus galima naudoti greitesniam įrenginio atrakinimui pakeičiant įprastines „Ctrl“, „Alt“, „Delete“ ir kitas kombinacijas.

Pirštų atspaudų skaitytuvas įmontuotas šalia garsinimo mygtukų, kitoje pusėje yra „Dolby“ stereo garsiakalbiai.

„MateBook“  veiks su „Windows 10“ operacine sistema, o jo darbu rūpinsis „Intel“ M3, M5 arba M7 procesoriai.

„Note Book“ kaina, priklausomai nuo parametrų, svyruos nuo 800 iki 1800 eurų. Už 800 eurų bus galima įsigyti versiją su 128 GB vidine atmintimi ir 4GB operatyviosios atminties, o už 1800 – 512 GB nuolatinės atminties ir 8 GB  RAM.

Įrenginius bus galima rinktis iš baltos šampaninės ir tamsios sidabro spalvų.

„Huawei“ sekmadienį pristatė ir dar kelis papildomus priedus – „MatePen“ rašiklį, kuris turės 2048 jautrumo lygius. Per valandą įkrauto skaitmeninio rašiklį bus galima naudoti 100 valandų. „MatePen“ kaina sieks 70 eurų.

Bendrovės pristatyti naujo tipo dėklai su klaviatūromis kainuos 150 eurų. R.Hu taip pat pademonstravo ir naują „viskas viename“ tipo jungtį ir naujas ausines su skaitmenine triukšmo izoliavimo funkcija.

Visos kinų naujovės Lietuvoje turėtų pasirodyti pavasario gale arba vasaros pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(10)
(5)
(5)

Komentarai (0)