„Uber“ turi rimtą konkurentą – čia dirbti nori tūkstančiai  (1)

Keleivių vežimo paslaugų programėlei „Uber“ JAV iššūkį meta naujas startuolis, kuriame, dėl kur kas geresnių sąlygų, įsidarbinti nori didžiulis kiekis vairuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Startuolis išsiskiria tuo, kad vairuotojai kartu bus ir bendrovės akcininkais, rašo cnn.com. Naujoji įmonė „Juno“ ne tik dalins akcijas vairuotojams, bet ir sau pasiims mažesnę uždarbio dalį nei „Uber“ – vietoje 20 – 25 proc., tik 10 proc.

„Dienos pabaigoje žmonės nori važiuoti su laimingu vairuotoju – o „Juno“ vairuotojai laimingesni“, – tikino vienas iš „Juno“ įkūrėjų Talmonas Marco.

Tiesa, naujųjų vairuotojų atranka į „Juno“ taip pat bus itin griežta – šioje bendrovėje galės pradėti dirbti tik tie „Uber“ vairuotojai, kurių reitingas ne mažesnis kaip 4,7 balo.

„June“ praneša savo veiklą pradėsianti jau šį pavasarį Niujorke, o eilėje prie galimybės vairuoti šios įmonės programėle siūlomus automobilius jau išsirikiavo tūkstančiai darbuotojų.

Tiesa, „June“ laukia didelis mūšis dėl savo dalies rinkoje, kadangi dalijimosi automobiliais platformoje „Uber“ veikia apie septynerius metus.

Iš įvairių investuotojų „Uber“ jau yra sulaukęs apie 8 mlrd. dolerių, o šia programėle galima naudotis net 380 miestų visame pasaulyje.

T. Marco neatskleidė konkrečios sumos, kiek „June“ pavyko pritraukti investicijų, tačiau patikino, jog tai yra aštuoniaženklis skaičius.

Tiek T. Marco, tiek jo bendražygiai nėra visiški naujokai startuolių kūrime, kadangi prisidėjo prie žinučių siuntimo programėlės „Viber“ atsiradimo.

Skelbiama, kad 2026 m. „June“ vairuotojams priklausys 50 proc. bendrovės akcijų. Tai reikš, jog vairuotojai bus lygūs partneriai su „June“ įkūrėjais ir gaus naudos jeigu ir kai įmonės akcijos bus pradėta kotiruoti biržoje.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(3)
(22)

Komentarai (1)