LG perliukai – maloniai nustebinęs telefonas ir šuolis į virtualią realybę (Video)  (0)

Šįmet didžiausioje pasaulyje mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress“ 2016 šlovės scena vienareikšmiškai priklausė Pietų Korėjos gamintojui. LG ne tik iš esmės atnaujino G flagmanų seriją G5 įdiegdama metalinį korpusą ir skirtingus keičiamus modulius, bet ir pristatė daug žadantį virtualios realybės įrenginį, futuristinį robotą bei 360 laipsnių kampu filmuojančią kamerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis LG G5

Lengvas, plonas, bet tvirtas ir labai patogus – toks jausmas apima primą kartą į rankas paėmus LG G5. Nugarinės telefono dalis suapvalinta, o stiklas su metalu susilieja tolygiai, tad G5 ne tik patogus, bet ir stilingas.

Telefoną dabar patogiau laikyti rankose ir dėl mažesnio ekrano: lyginant su G4, G5 ekrano įstrižainė sumažinta nuo 5,5 iki 5,3 colio. Ekrano raiška vis dar tokia pat puiki –  Quad HD (2560 x 1440 p). G5, kaip ir „Samsung Galaxy S7“ įdiegta „visada įjungto“ ekrano funkcija – ekrane visuomet rodomas laikas ir trumpoji pranešimų informacija.

G5 įjungimo mygtukas tradiciškai įdiegtas nugarėlėje, kur dabar bus ir pirštų atspaudų skaitytuvas (ten pat, kaip ir „Nexus 6P“) , tačiau garso reguliavimo mygtukai iš nugarėlės perkelti į šoną.

Tačiau pati didžiausia LG inovacija – papildomi keičiami telefono moduliai, kurie  leidžia įrenginį geriau pritaikyti filmavimui ar muzikos klausymui.

Paspaudus korpuso šone esantį mygtuką nesunkiai išimama apatinė telefono dalis, o vietoje jos galima uždėti papildomą „Cam Plus“ kameros modulį. Kameros modulis šiek tiek pastorina korpusą, jame yra priartinimo ratukas ir fotografavimo mygtukai ir fotografuoti juo kur kaks patogiau nei su bet kokiu telefonu be modulio.  

Kameros modulis turi 1200 mAh bateriją, todėl iš dalies išsprendžia ir vieną iš galimų G5 iššūkių fotografuojant – išimamos baterijos talpa gana skurdoka ir siekia 2 800 mAh, o kartu su kameros moduliu baterija būtų 4 tūkst. mAh.

Kitas papildomas modulis – „Hi Fi“, skirtas muzikos mėgėjams – įdėjus jį signalas iš skaitmeninio konvertuojamas į analoginį ir leidžia išgauti kur kas geresnę garso kokybę. Kaskart keičiant modulį telefoną reikia perkrauti, o moduliai į telefonų komplektaciją neįeina ir bus parduodami atskirai.

LG G5 tradiciškai su lazerinio autofokusavimo sistema veikianti kamera taip pat turi unikalią naujovę – gale dabar bus du 16MP ir 8 MP sensoriai. Vienas jų veiks kaip įprastinis, o kitas fiksuos vaizdą 135 laipsnių kampu, todėl kamera aprėps platesnę panoramą.

Panašu, kad skundų dėl LG G5 spartos tikrai nekils: įrenginys veiks su „Qualcomm Snapdragon 820“ lustu bei turės 4 GB operatyviosios atminties. LG įdiegta ir nauja USB-C tipo jungtis, o nuolatinės atminties bus 32 GB su galimybe praplėsti microSD kortele.

Kamera ir robotas

Telefonas G5 – anaiptol ne vienintelis Barselonoje dėmesio sulaukęs korėjiečių anonsuotas produktas. LG Barselonoje pristatė ir naują kamerą „LG 360 Cam“, kuri vaizdo įrašus gali filmuoti 360 laipsnių. Kamera naudoja du 13 MP sensorius ir lęšius, gebančius vaizdą fiksuoti 200 laipsnių kampu. Kokybišką „LG 360 Cam“ garsą turėtų užtikrinti kameroje esantys trys mikrofonai.

Viena įdomiausių ir futuristinių naujovių – išmaniuoju telefonu valdomas robotas „Rolling Bot“, kuris turi įmontuotą garsiakalbį ir 8MP kamerą, leidžiančią nuotoliniu būdu stebėti namus. Anot LG, kamera pirmiausiai taikomasi į gyvūnėlių savininkus.

5 tūkst. mAh baterijos, anot LG, užteks 1,5 valandos nepertraukiamo kameros naudojimo.

Virtuali realybė

LG pristatė ir pirmąjį savo virtualios realybės įrenginį, kuris dėl paprastumo ir patogumo bus rimtas konkurentas kitiems VR įrenginių gamintojams.

Pirma, LG 360 VR  vaizdo rodymui nereikalingas išmanusis telefonas – visas vaizdas projektuojamas dviejuose skirtinguose kiekvienai akiai skirtuose ekranuose, o vaizdo raiška yra penktadaliu  geresnė, nei konkurentų „Samsung Gear VR“ – iš viso 638 ppi.

Aš žiūrėdamas specialiai šiam įrenginiui sukurtą turinį dar su toli gražu ne idealiausia kokybe trumpam užsimiršau ir mintimis persikėliau į ekrane rodomą vaizdą, kaip važiuoju riedlente. Be to, LG 360 VR patogus ir lengvas – sveria vos 180 gramų.

LG atstovai užsiminė, kad jų naujas VR įrenginys kainuos daugiau nei „Samsung Gear VR“, tačiau galutinė kaina kol kas neaiški.

LG VR akiniai su telefonu sujungiami per micro USB-C laidą, o kaip valdiklis naudojamas telefono ekranas. Ant akinių yra tik keli mygtukai – įjungimo ir kitas, atliekantis „Ok“ funkciją.

Kol kas „LG 360 VR“ bus suderinamas tik su G5, tačiau vėliau bendrovė praneš ir apie daugiau suderinamų telefonų.

Barselonoje LG pristatytų naujovių apstu, tačiau apie kainas – beveik nė žodžio. Robotas „Rolling Bot“ turėtų kainuoti apie 250 eurų, o G5, modulių ar VR įrenginio kainos neįvardintos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(16)
(1)
(15)

Komentarai (0)