Būkite budrūs: apeiti „Samsung“ ir „Huawei“ pirštų atspaudų sistemą – vieni juokai (Video)  (1)

Išmaniuosiuose telefonuose pradėjus naudoti pirštų atspaudų jutiklius, jie tapo duomenų apsaugos nuo nesankcionuoto priėjimo patikimumo etalonu. Tačiau aptikta, kaip nesunkiai apeiti net šią apsaugą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kartais tai būna klaidos (pavyzdžiui, kartą vartotojai nustatė, kad Touch ID reaguoja į prisilietimą nosimi), o kartais – eksperimentų rezultatas.

Mičigano valstybinio universiteto mokslininkai nusprendė išsiaiškinti ar gali atspausdintas pirštų atspaudas „apgauti“ daktiloskopinį jutiklį? Paaiškėjo, kad gali.

Tam pakako rašalinio spausdintuvo ir laidaus rašalo, kuriuos panaudojus, buvo atkurtas kokybiškas prietaiso savininko 2D piršto atvaizdas. Jis vėliau buvo išbandytas su „Samsung Galaxy S6“ ir „Huawei Honor 7“.

Eksperimente dalyvavo keli kiekvieno iš šių prietaisų egzemplioriai ir jie visi atspausdintą mėginį atpažino kaip savininko pirštų atspaudą. Mokslininkai pažymi, kad „Huawei“ išmanųjį telefoną buvo sunkiau atrakinti, tačiau po kelių bandymų apsaugos sistema pasiduodavo.

Reikia pažymėti, kad norint atlikti šią užduotį, reikės aukštos kokybės piršto atspaudo, kurį gauti gali būti sudėtinga. Tačiau, tai nėra neįmanoma. Šis eksperimentas eilinį kartą patvirtino, kad tobulos apsaugos sistemos kol kas nėra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(11)
(3)
(8)

Komentarai (1)