„Logitech Z533“: paprastiems, bet grožį mėgstantiems namų naudotojams (Apžvalga)  (3)

Kompanija „Logitech“ yra sukūrusi daugybę multimedijos sistemų, tačiau viena iš jų ypatingai patraukė mano akį – tai „Logitech Z533“. Ši 2.1 audio sistema mane patraukė labiausiai savo išvaizda – vos ~80 EUR kainuojanti sistema atrodo ganėtinai prabangiai ir joje netgi yra atskiras žemų dažnių garsiakalbis. Tačiau ar tai nėra tas atvejis, kai gerai atrodo tik knygos viršelis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas džiuga viskuo, išskyrus blizgumu

Kaip jau minėjau, „Logitech Z533“ labiausiai mane sužavėjo būtent savo dizainu. Ant stalo noriu turėti tik gražius daiktus, nenoriu žiūrėti į kažkokius mygtukais ir svirtelėmis apkrautus garsiakalbius. Tačiau tuo pačiu aš nenoriu mokėti kelių šimtų eurų vien dėl to, kad noriu gero dizaino. Ir štai kur „ateina“ „Logitech“ – kompanija pasiūlė kažką tikrai neblogai atrodančio už pakankamai žemą kainą.

Ši multimedijos sistema nėra minimalizmo viršunė, tačiau viskas atrodo gana paprastai – mažieji garsiakalbiai yra šiek tiek nukreipti į viršų, t.y. į klausytoją ir juos išskiria tik auksinės spalvos akcentas bei „Logitech“ logotipas.

Tačiau viena iš aukštų-vidutinių dažnių garsiakalbių dizaino problemų yra panaudotas plastikas. Didžioji dalis korpuso pagaminta iš matinio plastiko, tačiau plastikas, esantis priekyje, kažkodėl yra pagamintas būtent iš blizgaus plastiko, kuris traukia dulkes, plaukus ir kitus nešvarumus, todėl šiuos garsiakalbius tenka dažnokai valyti.

Žemų dažnių garsiakalbio dizainui priekaištų neturiu. Priekinė jo dalis padengta audiniu, o galinėje dalyje yra visos jungtys (kairys ir dešinys garsiakalbiai, 3.5mm, RCA), viskas paprastai ir tvarkingai. Galbūt kažkam nepasitikėjimo sukels labai plonas 3.5mm laidas, bet čia jau atskira problema.

Taip pat „Logitech Z533“ komplektacijoje yra ir nedidukas priedas garso reguliavimui. Jis taip pat labai paprastas – viršutinė dalis reguliuoja garsumą, galinėje dalyje – žemų dažnių reguliavimas, priekyje – LED indikatorius, parodantis sistemos būseną. Taip pat yra ir dvi 3.5mm jungtys tam atvejui, jeigu prie sistemos norite prijungti ausines arba savo telefoną.

Garsas įspūdingas, tačiau trūkumų nemažai

„Logitech Z533“ sistema turi 120W galios, todėl natūralu, jog garso daug ir jo pilnai pakanka vidutinio dydžio kambariui užpildyti. Visus 100% galingumo naudosite tikrai retai. Apskritai, viskas skamba tikrai gerai ir pakankamai subalansuotai, nudžiugino tiek aukšti, tiek vidutiniai, tiek žemi dažniai, nors garso sistemos, kainuojančios 500 EUR „Logitech Z533“ tikrai nepakeis. „Logitech Z533“ turi labai neįprastų, specifinių problemų. Kairioji kolonėlė groja šiek tiek garsiau, negu dešinioji (bandžiau jungti ne prie vieno įrenginio, nepadėjo) ir tai šiek tiek trukdo žaidžiant žaidimus, be to, abi kolonėlės budėjimo metu skleidžia nelabai garsų, bet įkyriai aukšto tono garsą ir šia problema skundžiasi daugelis „Z533“ naudotojų.

Paprastam namų naudotojui, mėgstančiam gražius daiktus – puikus pasirinkimas

Jeigu norite labai įspūdingai skambančių garsiakalbių be jokių trūkumų, žvalgykitės kitur, galimai jums netgi teks didinti savo biudžetą. Tačiau jeigu jums grožis yra vienas iš prioritetų, jūs norite daug neblogos kokybės garso, jūs esate pasiruošę susitaikyti su keliais erzinančiais niuansais ir jums tiesiog gaila pinigų garso sistemai, nes esate paprastas namų naudotojas – „Logitech Z533“ yra geras pasirinkimas, kuris jūsų nenuvils.

Autorius: Erik Murin, Blog.Murinas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(6)
(5)
(1)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: