Pagaliau pristatytas „Huawei“ P9 su „Leica“ sertifikuota kameros technologija (Video)  ()

„Huawei“ pristatė naujus flagmanus P9 ir „P9 Plus“, kurių didžiausias akcentas – dvi prabangių fotoaparatų gamintojo „Leica“ sertifikuotos kameros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

P9 modeliuose bus tradicinė 12 MP kamera, o šalia jos įrengta dar viena, monochrominė (fotografuoja nespalvotai ), taip pat su 12 MP jutikliu. „Huawei“ teigia, kad dirbdami kartu du sensoriai gali perpus pagerinti nuotraukų kontrastą ir iki trijų kartų – šviesumą. Kadangi monochrominis jutiklis neturi RGB šviesos filtro, jis sugeria daugiau fotonų. Priekinė kamera turės 8 MP.

P9 dizainas nuo praėjusių metų P8 vizualiai beveik nepakito – įrenginys turi aliuminio korpusą ir į penktos kartos „iPhone“ telefonuose panašią stiklo dangą viršutinėje nugarinėje dalyje. Nepaisant to, kad P9 yra dvi kameros, jo storis siekia 6,95 mm ir nėra jokių kamerų išsikišimų.

„Huawei P9“ IPS LCD ekrano įstrižainė siekia 5,2 colio, telefone įdiegta 3 tūkst. mAh baterija, USB-C jungtis ir aštuonių branduolių „Huawei“ gamintas „Kirin 955“ procesorius bei 3 GB RAM.

Europos rinkose parduodama P9 versija turės vietos microSD kortelei, o Azijoje telefonas bus be microSD kortelės, bet su dviguba SIM kortelių palaikymo funkcija. Be to, Europoje bus parduodama tik viena versija su 32 GB nuolatinės atminties.

Galingesnis ir didesnis 5,5 colio įstrižainės modelis „Huawei P9 Plus“ turės AMOLED ekraną ir pasižymės kiek geresnėmis techninėmis charakteristikomis – 4GB operatyviosios atminties, 64 GB nuolatinės atminties bei 3,4 tūkst. mAh baterija.

Abu įrenginiai veikis su „Android Marshmallow“ operacine sistema ir EMUI 4.1 modifikacija.

Kol kas neaišku, koks „Huawei“ ir „Leica“ partnerystės indėlis į telefonų kamerų gamybą. Žurnalistų paklausti kinai atsakė, kad kamerų kūrimo procesas buvo vykdomas bendrai, tačiau jokių kameros komponentų „Leica“ negamino.

Kaip rašo „The Verge“, atsižvelgiant į tai, „Leica“ nori pakeisti „Panasonic“ kamerų prekės ženklą (ir neretai pakelti jų kainą), sunku tikėti tokios partnerystės nauda.

Europos šalis P9 turėtų pasiekti šį mėnesį, o „P9 Plus“ – gegužę. „Huawei P9“ kainuos 600 eurų, o „Huawei P9 Plus“ – 750 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()