Lietuvoje pasirodė nauja kardomoji priemonė – apykojai (Video)  ()

Policija penktadienį pristato naują kardomąją priemonę – intensyviąją priežiūrą. Ji bus vykdoma ant įtariamojo rankos ar kojos pritvirtinus elektroninę stebėjimo priemonę, kuri perduoda informaciją apie asmens buvimo vietą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis sako, kad tai yra antra pagal griežtumą kardomoji priemonė, kuri bus pradėta taikyti nuo kitos savaitės.

„Tai yra įtariamojo asmens kontrolė elektroninėmis stebėjimo priemonėmis. Šią kardomąją priemonę skiria nutartimi ikiteisminio tyrimo teisėjas“, – paaiškino R. Matonis.

Lietuvos Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas savo socialinio tinklo paskyroje rašė: „Pagaliau esame pasirengę naujos kardomosios priemonės užtikrinimui. Tai priemonė, kurios pagalba prie kontroliuojamo asmens rankos ar kojos bus tvirtinama elektroninė stebėjimo priemonė, perduodanti informaciją stacionariam elektroniniam stebėjimo įtaisui apie kontroliuojamo asmens buvimo vietą.

Apykojo įrenginio naudojimas – tai nauja praktika Lietuvoje, kurią taikant reiks teisėsaugos institucijų glaudaus bendradarbiavimo ir betarpiško bendravimo. Šis intensyvios priežiūros įrenginys reikalaus įvairiapusiško situacijos bei paties teisės pažeidėjo asmeninių savybių įvertinimo, kad užtikrintume sklandų apykojo sistemos taikymą ir veikimą.“

Panašias priemones jau seniai taiko ir kitos pasaulio šalys. Apykojai yra populiarūs Jungtinėse Amerikos valstijose, Vokietijoje ir t.t.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(12)
(1)
(11)

Komentarai ()