Naršyklės atnaujinimas leis anonimiškai naršyti internete  (4)

„Opera“ šiandien pristatė kūrėjams skirtos naršyklės naują versiją su integruotu nemokamu VPN klientu ir neribotu jo duomenų vartojimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

VPN tai virtualus privatus tinklas, kuris leidžia prisijungti prie interneto su didesniu privatumo laipsniu. Šis sprendimas suteikia galimybę aplankyti svetaines, priėjimas prie kurių yra apribotas konkrečiame regione, taip pat viešajame Wi-Fi patikimai apsaugo vartotoją.

„Opera“ atstovai pabrėžia, kad asmeninių kompiuterių naršyklėse VPN paslaugos paprastai yra pateikiamos tik kaip plėtiniai, kurių dauguma veikia mokamos prenumeratos pagrindu, arba siūlo ribotą parsiųstų duomenų kiekį. „Opera“ interneto naršyklės VPN klientas yra nemokamas, o srauto vartojimas – neribotas.

„Opera“ naršyklės VPN klientas naudoja 256 bitų šifravimą. Norėdami aktyvuoti šią sistemą, turite spustelėkite „O“ meniu, pasirinkti „Settings“ elementą ir įjungti nemokamą VPN. Po to naršyklės adreso juostoje pasirodys piktograma, kur vartotojas gali matyti ir keisti savo buvimo vietą, išsiaiškinti ar rodomas jo IP, ir peržiūrėti, kiek duomenų buvo perduota per VPN serverius.

Tarp pagrindinių VPN galimybių galima išskirti šias funkcijas:

  • Slėpti IP adresą. Naršyklė vartotojo IP adresą pakeis į virtualų tam, kad būtų sunkiau nustatyti jo buvimo vietą ir aptikti kompiuterį. Tai leidžia vartotojams anonimiškai naršyti internete;
  • Atblokuoti ugniasienes ir svetaines. Daugelyje šalių, taip pat dažnai mokyklose ir biuruose užblokuojamos vaizdo transliacijų svetainės, socialiniai tinklai ir kitos paslaugos. Naudojant VPN, galite pasiekti savo mėgstamą turinį, kad ir kur bebūtų vartotojas;
  • Saugumas viešajame Wi-Fi tinkle. Kiekvieną kartą, kai prisijungia prie viešo Wi-Fi, vartotojas tampa pažeidžiamas ir užpuolikai gali gana lengvai gauti prieigą prie asmeninių duomenų. VPN žymiai padidina asmeninės informacijos saugumo lygį.

„Opera“ naršyklės kūrėjams skirtoje PC versijoje galite pasirinkti vieną iš trijų virtualių vietų: JAV, Kanadą arba Vokietiją. Stabilioje interneto naršyklės versijoje bus pridėta daugiau galimų vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(59)
(2)
(57)

Komentarai (4)