Užteks mandagybių: JAV specialiosioms tarnyboms teismas leido nulaužti bet kurį kompiuterį visame pasaulyje  (6)

JAV Aukščiausiasis Teismas patvirtino teisės aktų pakeitimus, kurie teisėjams suteikia teisę išduoti leidimus nuotoliniam įsilaužimui į kompiuterius visame pasaulyje. Tai pranešė naujienų agentūra „Reuters“. Visuomenininkai ir žmogaus teisių organizacijos jau pasisakė prieš šią iniciatyvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis teisėjas Johnas Robertsas jau perdavė pakeitimus kongresui, kuris iki gruodžio 1 d. turi juos priimti arba atmesti. Jei Kongresas nesiims jokių veiksmų, pakeitimai įsigalios automatiškai.

Tradiciškai, teisėjai gali išduoti orderį tik savo teismo jurisdikcijos ribose, kuri paprastai neviršija kelių apygardų. Teisingumo ministerija naujus pakeitimus bando „prastumti“ nuo 2013 metų, nes, pasak valdininkų, jie reikalingi skaitmeniniame amžiuje, kai elektroninių nusikaltimų sparčiai daugėja, o 2019 metais jų daromi nuostoliai pasieks 2 trilijonus dolerių.

Teismo pateiktuose dokumentuose nurodoma, kad orderiai bus išduodami tais atvejais, kai įtariamasis bando nuslėpti savo tapatybę, pavyzdžiui, naudoja „Tor“ tinklą. Pakeitimai teisėjams leis duoti leidimą FTB agentams prieiti prie kompiuterio bet kuriame mieste, įskaitant esančius už Jungtinių Amerikos Valstijų ribų.

Prieš šią iniciatyvą pasisako žmogaus teisių organizacijos, pilietinės visuomenės aktyvistai ir kai kurios įmonės, įskaitant „Google“. Jie mano, kad naujieji pakeitimai leis specialiosioms tarnyboms sekti bet ką, net jei tam nėra pakankamai svarių priežasčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(19)
(2)
(17)

Komentarai (6)