Vilkikų signalai, kuriuos būtina žinoti kiekvienam vairuotojui (Video)  ()

Vairuotojams sunku išlaikyti vienodą susikaupimo lygį. Ypatingai tai aktualu tampa ilgose kelionėse, kur išvengti pavojų gali padėti kitų eismo dalyvių dėmesingumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neretai tikrai kelių džentelmenais tampa sunkiasvorės technikos vairuotojai. Jie įpratę ilgas valandas praleisti prie vairo praleisti vieni, tačiau nepamiršta aplink esančių automobilių vairuotojų.

Jie nori išsaugoti ne tik vežamą krovinį, bet ir kitų eismo dalyvių gyvybes, o įsitaisę aukštai kabinoje mato toli į priekį ir gali apie tai informuoti iš paskos važiuojančių transporto priemonių vairuotojus.

Situaciją kelyje reikia atidžiai stebėti, tačiau dažnai nutinka taip, kad vairuotojo apžvalgos laukas yra ribojamas.

Važiuodami paskui vilkiką turėtumėte prisiminti du svarbiausius įspėjamuosius signalus:

1. Posūkis į kairę reiškia, kad iš priekio atvažiuoja transporto priemonė arba yra kita kliūtis. Tokiu atveju lenkti nepatartina.

2. Posūkis į dešinę reiškia, kad kelio ruožas priekyje yra laisvas. Lenkdami vilkiką manevrui turėsite pakankamai erdvės.

Taip pat verta atkreipti dėmesį, kad abiem atvejais automobilio vairuotojas turi veikti nesnausdamas. Jei pradėjote lenkimą – grįžkite į savo eismo juostą. Tuo metu jei lenkti galima – greitėkite nedarydami pauzės.

Stebėkite, ar nėra išsukimų į šalutinį kelią. Tokiu atveju vilkiko vairuotojai gali tiesiog rodyti įprastą posūkio signalą.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(14)
(21)

Komentarai ()