„Google“ pradeda testuoti naują projektą, kuris iš esmės pakeis saugumo supratimą  ()

Kitą mėnesį „Google“ pradės testuoti alternatyvą slaptažodžiams – sistemą „Trust API“, kuri birželį bus patikrinta su didelėmis finansų institucijomis, praneša „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Trust API“ pirmą kartą sukurta pernai kodiniu pavadinimu „Project Abacus“.

Projekto tikslas – panaikinti tradicinius slaptažodžius juos pakeičiant ne vienu itin saugiu metodu, o kombinuojant keletą „silpnesnių“ indikatorių į vieną visumą, kurie leistų nustatyti žmogaus tapatybę.

„Google“ teigia, kad „Trust API“ galėtų naudoti akivaizdžius biometrinius indikatorius, tokius, kaip žmogaus veido forma ar balsas, taip pat ir keletą ne tokių akivaizdžių, kaip žmogaus judėjimas, jo rašymo ar braukimo per telefono ekraną šablonas.

Naudoti bent vieną iš šių atpažinimo indikatorių būtų beprasmiška. „Google“ teigia, kad net ir veido atpažinimo funkcija, kuri diegiama didelėje dalyje „Android“ telefonų, yra ne tokia saugi, kaip pirštų atspaudų atpažinimas. Tačiau esą keleto faktorių kombinavimas būtų maždaug dešimtį kartų saugesnis, nei registravimasis su pirštų atspaudų atpažinimo sistema.

Nauja „Google“ paslauga nuo šiol bus atvira trečiosioms šalims. Organizacijos galės patvirtinti žmonių tapatybę per API. Bankai galės API naudoti tam, kad patvirtintų per „Android“ sistemą prisijungiančius klientus, o iki šių metų galo API turėtų tapti prieinama visiems „Android“ įrangos kūrėjams.

Padedama institucijos API sistema gali įvertinti, kiek ji yra tikra, kad sistema naudojatės jūs. Jeigu institucijai reikia daugiau tapatybę patvirtinančių duomenų, ji jų gali paprašyti iš vartotojo, taip pat ir slaptažodžio.

„Google“ nėra vienintelė įmonė kurianti panašų projektą – Londono „Nok Nok Labs“ diegia platformą, kuri susieja informaciją iš telefonų gamintojų, mobiliojo interneto tiekėjų ir vartotojų, tokiu būdu sukurdama patikimą tinklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai ()