Kodėl lenktas „Samsung C27F591FDU“ monitorius kainuoja taip pigiai? (Apžvalga)  (9)

Lenkti monitoriai ir televizoriai nėra tiesiog žaisliukas, kuris greit visiems pabos – lenkti ekranai jau pradeda įsitvirtinti rinkoje ir jau po kelių metų tokį lenktą monitorių arba televizorių namie turės beveik kiekvienas. „Samsung“ į tai deda labai daug pastangų ir vienas iš naujųjų monitorių, „C27F591FDU“, tekainuoja maždaug 300 EUR – lenktam monitoriui tai yra stebėtinai mažai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors 27 colių monitoriui Full HD raiška taipogi nėra labai daug – už panašią kainą galite įsigyti nelenktą 4K raiškos monitorių. Taigi, ar verta investuoti į lenktą „Samsung“ monitorių, ar geriau žvalgytis kitur?

Jeigu Megan Fox būtų monitorius…

Tai ji tikrai būtų „C27F591FDU“. Monitorius gali būti seksualus, „Samsung“ tą įrodė – mane sužavėjo ne tik labai plonos kraštinės, bet, žinoma, ir pats įlenkimas. Aliuminio spalvos stovas taip pat atrodo labai solidžiai ir dera prie bendros monitoriaus išvaizdos.

Galinėje dalyje – šiek tiek labiau nuviliantis blizgus plastikas, bet jo praktiškai niekada nematysite, tai ir galvos nėra ko kvaršinti. Ten pat yra ir visos jungtys – 2xHDMI, 3.5mm, DP. Laidams yra specialus užkišimas, „Samsung“ viską apgalvojo ir puikiai sutvarkė, skųstis nėra kuo.

Labai galiu pagirti ir monitoriaus valdymo svirtelę, kuri yra minkšta, patogioje vietoje, bet tuo pačiu nepastebima. Kiti gamintojai dažniausiai arba sugadina monitoriaus dizainą, arba padaro labai nepatogų valdymą.

Vaizdas įspūdingas, jeigu žiūrima iš pakankamai tolimo atstumo

Man labai patiko šio „Samsung“ monitoriaus atkuriamas vaizdas – lenkto ekrano efektas tiesiog įtraukia į veiksmą – filmą, žaidimą ar netgi „Word“ failą. Spalvos atkuriamos taipogi gana tiksliai, o pakalibravus galima pasiekti beveik idealų tikslumą – bent jau taip teigia užsienio apžvalgininkai.

Mėgstantys žaidimus taipogi bus pamaloninti „ –C27F591FDU“ palaiko „AMD FreeSync“ (tam reikia ir „AMD“ vaizdo plokštės) ir apskritai, šis monitorius atkuria judesį su minimaliu šešėliu ir be jokių vaizdo iškraipymų.

Ah, viskas būtų tobula, jeigu ne ta Full HD raiška… 27 colių ekranui ji tiesiog per maža arba sėdėti reikėtų maždaug dviejų metrų atstumu. Būtent raiška yra priežastis, dėl kurios šis monitorius kainuoja tik apie 300 eurų.

Garsas mane tiesiog nustebino

Iš monitoriaus kolonėlių nesitikėjau absoliučiai nieko, nes monitorius yra perkamas tikrai ne muzikai klausyti, bet „C27F591FDU“ galite naudoti ir tam, nes garsiakalbiai atkuria labai garsų ir stebėtinai kokybišką garsą, kurio tikrai pakaks filmams, vaizdo įrašams ir kai kuriems muzikos žanrams.

Tobulas monitorius, jeigu ne raiška

„Samsung C27F591FDU“ iki tobulumo trūksta labai nedaug – tik didesnės raiškos. Tačiau kažko atsisakyti juk reikia, tiesa? 4K raiškos lenktas monitorius kainuotų daug daugiau, todėl tenka rasti kompromisą.

Taigi, ar verta investuoti į šį „Samsung“ gaminį? Konkretaus atsakymo šįkart nepateiksiu – arba jūs renkatės praktišką ir gerą kainos ir kokybės santykį, t.y. konkurentų 4K monitorių, arba renkatės ekstremalią patirtį ir grožį – šį monitorių. Rinktis jums!

Susigundžius, įsigyti šį monitorių galima ir Lietuvoje: Fortakas.lt, Skytech.lt.

blog.murinas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(17)
(28)
(-11)

Komentarai (9)