Jokių klijų ar varžtų! Senovinis statybų metodas iš Japonijos parodo tikrąjį meistrų profesionalumą (Video)  (20)

Dar prieš tai, kai buvo išrasti medienos klijai bei varžtai, japonų meistrai jau galėjo be vargo sutvirtinti net ir sudėtingiausias konstrukcijas. Neseniai paviešintame vaizdo įraše atskleidžiamos šios Azijos statybos meistrų paslaptys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien yra daug metodų, kurie padeda sutvirtinti medienos statinius, tačiau visi jie reikalauja tam tikrų papildomų priemonių. Dažniausiai tam naudojami medienos klijai, bet su tobula Japonų sistema nereikia net jų.

Šiame vaizdo įraše galite pamatyti, kaip šie statybų meistrai dirba:

Kad sujungtų kelias konstrukcijos dalis, statybininkai naudoja pleištą, kuris yra įkalama į ertmes, ​​paliktas projektuojant medienos statinį. Šis metodas reikalauja tikslių skaičiavimų ir kruopštaus darbo pritaikant skirtingas detales viena prie kitos.

Taip sujungti medines sijas ilgą laiką buvo įprasta Japonijos architektūroje. Toks metodas leido kurti platesnius stogus ir aukštesnes struktūras be jokių papildomų atramų.

Po industrinės revoliucijos statybų technologijos žymiai patobulėjo, bet vis dar atsiranda entuziastų, kurie naudoja ir senuosius metodus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(103)
(2)
(101)

Komentarai (20)