„Microsoft“ keičia „Windows 10“ aktyvavimo sistemą  ()

„Microsoft“ nusprendė dar kartą patobulinti „Windows 10“ aktyvavimo mechanizmą, šio patobulinimo sulauksime su „Anniversary Update“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši nauja aktyvavimo sistema bus labiausiai aktuali tiems, kas pasinaudojo ar dar spės pasinaudoti „Microsoft“ pasiūlymu nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“. Seniau atlikus tokį atnaujinimą būdavo sugeneruojamas specialus kompiuterio ID pagal jo aparatinę įrangą ir siunčiamas į serverius, o perrašius operacinę sistemą ji aktyvuodavosi automatiškai atpažinus aparatinę įrangą. Problema, kad, tarkim, pakeitus pagrindinę plokštę, „Windows 10“ automatiškai nebesiaktyvuoja dėl pakitusio komponento.

Dėl to „Microsoft“ su „Anniversary Update“ patobulins šį mechanizmą. Dabar atsinaujinantys operacinę sistemą į „Windows 10“ galės ją susieti su savo „Microsoft“ paskyra, o ne vien su kompiuteriu. Tad, net pakeitus pagrindinę plokštę ir toliau bus galima naudotis dovanų gauta „Windows 10“. Pakeitus vieną iš pagrindinių komponentų reikės tik prisijungti prie savo paskyros ir patvirtinti, kad tai tas pats kompiuteris kaip ir seniau.

Antras atvejis, kai šis naujas mechanizmas gali padėti, galėtų tapti pavyzdys kuomet nešiojamas kompiuteris yra su gamykliškai instaliuota „Windows 10 Home“ versija, bet jūs iš seniau turite „Windows 7 Pro“ licenziją ir norite įsigytame kompiuteryje ją atnaujinti iki „Windows 10 Pro“. Tokiu būdų seniau automatiškai aktyvuotųsi „Windows 10 Home“. Dabar, dėl susiejimo su „Microsoft“ paskyra, bus galima atlikti atnaujinimą kaip nori naudotojas.

„Microsoft“ teigia, kad šis naujas aktyvavimo mechanizmas bus įgalintas su „Windows 10 Build 14371“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(27)
(11)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: