Pagaliau skaitytojai galės nusiraminti: žurnalistai tekstų neberašys  (2)

Dirbtinio intelekto programos jau sugeba atpažinti veidus ir neseniai įveikė strateginio žaidimo „Go“ čempioną žmogų. Tačiau programų galimybės dar neišsemtos: dirbtinio intelekto sistemos gali kurti poeziją ir rašyti straipsnius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena didžiausių pasaulyje agentūrų „Associated Press“ (AP) užsisakė dirbtinio intelekto programos paslaugas rašyti straipsnius apie JAV Mažosios beisbolo lygos varžybas.

Sistema analizuos duomenis ir rašys informatyvius straipsnius, rašo ibtimes.co.uk.

Sistema, naudodama programinę įrangą iš „Automated Insights“ ir duomenis iš „MLB Advanced Media“ (MLBAM), galės parašyti straipsnius už žurnalistus. Jie bus pajėgūs analizuoti žaidimų duomenis, išskirti pačius svarbiausius mačo aspektus ir suformuluoti konstruktyvų ir informatyvų rašinį.

„Nagrinėjame, kaip naudoti automatiką praturtinti AP sporto rubriką“, – sakė AP rubrikos vadovo pavaduotojas Barry Bedlanas. Jis tikisi, kad naujasis reporteris dirbs net atsakingiau ir geriau nei žurnalistai - žmonės.

Kai kurie mokslininkai yra rimtai susirūpinę tuo, kaip sparčiai žmogų pakeičia įvairios kompiuterizuotos programos. Yra paskaičiuota, kad artimiausiu metu net 47 proc. žmonių darbų gali atimti robotai ir dirbtinis intelektas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (2)