Elonas Muskas nusitaikė į Šiaurę – siūlo tiesti „Hyperloop One“ liniją ant Baltijos jūros dugno ir projektą finansuoti ES lėšomis  (9)

Startuolis „Hyperloop One“ yra viena įmonių, kurios siekia įgyvendinti verslininko Elono Musko kelerius metus vis kartojamą mintį, kad keleivius galima gabenti maždaug 1,3 tūkst. km/val. greičiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Hyperloop One“ siūlo pusketvirtos valandos trunkančią kelionę iš Helsinkio į Stokholmą sutrumpinti iki mažiau nei pusvalandžio.

Tai esą galima padaryti naudojant visiškai naują transportavimo metodą. Idėjos pagrindas – suspaustame ore levituojančios kapsulės. Orą generuoja kapsulėse esantys kompresoriai. Taip sukuriamas mažas slėgis, beveik vakuumas, tad transportas nepatiria oro pasipriešinimo ir kapsulės gali važiuoti iki 1200 kilometrų per valandą greičiu.

Kelionė tarp dviejų Skandinavijos šalių sostinių su tokio tipo transporto priemone truktų 28 minutes, o pats ambicingasis planas atsieitų 21 mlrd. JAV dolerių.

Startuolis savo tinklaraštyje tikisi, kad skandinavai susivilios tokiu pasiūlymu ir sulauks viso Europos Sąjungos lėšų, nes projektas turės „didelę ilgalaikę naudą“, įmonę cituoja CNET.

Technologija būtų sumontuota Baltijos jūros dugne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(14)
(3)
(11)

Komentarai (9)