Štai taip atrodo pirmasis Robotas-Policininkas – robotas, Dalase nukovęs šaudžiusįjį į pareigūnus  (19)

Praėjusį ketvirtadienį Dalaso policijos departamentas įgalino robotą panaudoti mirtiną ginklą prieš žmogų. Po ilgas valandas trukusių nepavykusių derybų, policija pasiuntė robotą likviduoti piktavalį. 25-erių agresorius Micah Johnsonas buvo nukautas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-07-11 Štai taip atrodo pirmasis Robotas-Policininkas – robotas, Dalase nukovęs šaudžiusįjį į pareigūnus  (19)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nusikaltėlį nukovė bombų neutralizavimo robotas Remotec Andros F5. Policija įmontavo į jį apie 0,5 kg sprogstamosios medžiagos C4, detonatorių, o tada nuotoliniu būdu prirideno robotą kaip įmanoma arčiau įtariamojo ir užtaisą susprogdino. Įtariamasis žuvo.

Nors bendrovės Remotec robotai Andros F5 nebeparduodami (juos pakeitė naujesnis modelis Andros F6), jie dar tarnauja specialiosiose pajėgose. Gamintojo duomenimis, naujasis F6 gali gabenti iki 27 kg sprogmenų. Taigi, jo pirmtakui F5  puskilogramis sprogalų neturėjo būti pernelyg sunkus krovinys.

Iš pradžių pasirodė informacija, kad operaciją gerokai elementaresnis robotas Marcbot. Anksčiau šis robotas tarnavo JAV karinėse pajėgose Irake. Pats jis sveria tik apie 13 kg – jį galima vadinti nuotoliniu būdu valdoma transporto priemone su ištiesiama ranka.

Vis dėlto ketvirtadienio operaciją įvykdė Andros F5, kuris yra kur kas galingesnis ir sunkesnis. Jo galūnę tam tikra prasme galima vadinti universaliu daugiafunkciniu šveicarišku peiliu – ranka galima manipuliuoti, griebti, joje įtaisyta 60 cm ilgio alkūnė su vaizdo kamera. Robotas sveria 240 kg, tačiau moka kopti laiptais. Ši savybė, ko gero, pravertė, nes agresorius buvo nukautas antrame aukšte.

Po šios operacijos kilo audringi debatai dėl policijos sprendimo. Policijos atstovai teigia, kad tai buvo paskutinė priemonė, kurią buvo privalu pasitelkti, siekiant išsaugoti pareigūnų ir civilių gyvybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(74)
(3)
(71)

Komentarai (19)