Ilgai dvejojusi NATO apsisprendė: nuolaidžiavimo ir abejonių laikas praėjo, dabar parodysime jėgą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

007 2016-07-12 12:24
Čia tinka patarlė: "Nori taikos, ruoškis karui. Kiek grėsmė reali, niekas mums iš kremliaus nepraneš ir neperspės apie savo ketinimus. Kad įmanomi įvairūs variantai, rodo pratybos šalia mūsų sienų, tai priežasčių kodėl neturėtumėm sunerimti kaip ir nėra. Baltijos valstybių ir Lenkijos veiksmai yra logiški.
SaMaras 2016-07-12 12:35
Tavo klausimas yra atsakymas Tas tūkstantukas apsaugos nuo hibridinio karo (na dar politinis pareiškimas sąjungininkams). Taigi norint kelti bezpridielus reikėtų jau bombų sunkiosios technikos ir kt, bet kaip jau pats rašei, "kas norėtų rizikuoti žaidimu su branduoliniu ginklu" juk ne puolimui čia viskas ruošiama..
immortallt 2016-07-12 13:07
Papildant hamman, Ir dar kinai atsirėžtų iki uralo sau žemių. Rusija dar vis bandė Kiniją paspausti, kad čia jie partneriai, "draugai", o kinai su rusais draugais tol, kol kažką duoda. O dar tai, kad rytų Rusijoje kinų jau daugiau, nei "rusų", tai užsiimti teritorijas būtų tikrai paprasta. Užėmus naftos ir dujų telkinius Rusija jau lieka be pinigų. Kai kurie čia kalba, kad Rusija daug branduolinio ginklo turi. Nu ir ką? Dauguma raketų tiek pasenusios, kad vargu ar Rusijos teritoriją paliktų. Kitos visai nepakiltų. Dalis modernizuota, bet net iš tų panašu, kad geriausiu atveju tik 1/2 pasiekia tikslą, kai priešas neturi su kuo gintis. Jei jau JAV puola, įsijungia priešraketinis skydas - pasieks tikslą tik kelios galvutės. O tada jau įsijungia NATO, kurie raketas spės paleisti dar prieš rusų raketoms paliekant savo teritoriją. Subombarduoji realiai 3-4 miestus ir kelias pagrindines karines bazes - Rusijos nebėra. Infrastruktūros praktiškai nėra, o be jos, kad ir kiek turėsi karių - nieko nepasieksi. Būtent dėl šios priežasties, branduolinio karo ir nebus. Taigi, pradėjusi atvirą karą Rusija prarastų labai greitai ir savo pinigus, ir infrastruktūrą, o realių sąjungininkų neturėtų. Visokios trečiosios šalys su povandeniniais laivais-kamikadzėmis iš antro pasaulio karo (Š.Korėja) nesiskaito.
Absoliutas 2016-07-12 22:18
Puikios naujienos !!!!
rwc 2016-07-12 23:09
žiū tuoj Rusiją Venesuelos likimas ištiks. Tai ir demonstruoja paskutinius raumenis, kol iš vidaus nesubyrėjo. Juk ekonominės naudos nei iš Osetijos, nei iš Krymo Rusijai jokios. Kam rūpi kažkokia ekonomika, kai Tėvynę Motušę iš visų pusių ir vidaus drasko imperialistai, separatistai, fašistai, žurnalistai, pacifistai, homoseksualistai ir kiti teroristai. Ir kas ją apgins, jei ne Batiuškos chunta? Pribaltikos Putinui irgi nė velnio nereikia. Bet bijau, jog būtent Pribaltika gali būti panaudota dūmų uždangai, kai Putinui uodega pradės galutinai rūkti. NATO daliniai mums reikalingi, kad negalėtų mūsų išprovokuoti ir apkaltinti provokacijoms. Mes NATO reikalingi, kad nukreiptume rusų dėmesį nuo Sirijos ir Irako. Putinas laukia preteksto! Beje, visokių minčių kyla, kodėl Kanada taip nenorėjo prasidėti su Lenkija.
immortallt 2016-07-13 08:48
Kad NATO reikia, niekada nesakiau kitaip. Bet NATO Rusijai per didelis kasnelis. Ir taip, Rusija visiškas vamzdiec pareina. Jie vis dar nesumažino savo išlaidų iki pajamų, deficitas milžiniškas ir jis niekur nedings. Blogiausia rusams tai, kad net naftos gavyba ims mažėti berods nuo 2018 metų. Šiuo metu rusams net kuro trūksta - nesugeba perdirbti naftos pakankamai.
rwc 2016-07-13 10:03
Putinas ne toks savižudis, kad kariautų su NATO . Kol visi stebi tarptautinę arena, jis apsišluoja viduje. Artėja paskutinis apsišlavimas, kai Putinui beliks tyliai pasiplauti nutaisius nekalto zuikučio snukelį (mus užpuolė, mes tvirtai stovėjome sargyboje, į situaciją neadekvačiai reagavo kažkokie girti apsivogę generolai...). Tai gali būti surežisuotas perversmas ar pan.. Kažkas neatitaisomai kraupaus, tačiau formaliai neleidžiančio prikibti Hagai, o saviškių (ir kairuolių užsienyje) akyse nesugadinant Patriotiško Vado aureolės. Kvailiausia, kad norint neprisišaukti tokio scenarijaus, Vakarams negalima perspausti. Būtina išlaikyti Rusijos kaip valstybės ir konjunktūros gyvybingumą, belaukiant kol Putinas pats pridarys nesąmonių ir beviltiškai įsipainios. Todėl svarbu ne tie keli tūkstančiai kareivių, o pats faktas, kad Putinui nebelieka manevro laisvės eiliniam gambitui. Iš mūsų, kaip NATO pieškos, pozicijos, reikėtų džiaugtis, kad NATO valstybės nubraukė bet kokią moralinę teisę atsitraukti. Dabar nė vieni nenorės pasirodyti skystablauzdžiais vien todėl, kad demokratinėse visuomenėse tai būtų savižudybė, o Putinas šiltais postais visų neaprūpins kaip Schroederio ir nesuorganizuos kiekvienam tokio šou kaip Depardieu.
Andrius+ 2016-07-13 13:40
Nesuprantu aš šito ginklavimosi vajaus. Kokie būtų argumentai Rusijai užimti Lietuvą? Kol kas Rusija kariavo tris karus: su Čečėnija, su Gruzija ir su Ukraina (tebekariauja). Visos šios šalys buvo Rusijos įtakos zonoje (Čečėnija Rusijos sudėtyje, Gruzija ir Ukraina NVS). Ir visos jos buvo ekonomiškai silpnesnės už Rusiją. Valstybiniu lygiu žiūrint Rusija padidino savo teritorija, bet pasauliniu mastu, jos įtaką sumenko. Iš NVS pasitraukė Gruzija su Ukraina. Taigi, Rusija kariauja tik su savo sąjungininkais Vienintelę grėsmę matau, jei Gudijoje keisis valdžia, tada šalia mūsų bus kariaujančios valstybės ir kaip mes su tuo susitvarkysime.
immortallt 2016-07-13 13:46
Kokie argumentai Rusijai buvo užpulti broliais vadintus gruzinus ir ukrainiečius? Rusija nuolat grasina ne tik Baltijos šalims, bet ir pvz Olandijai. Ginklavimosi varžybas pradėjo Rusija, tik pati jas ir pralaimės.
Audrius 2016-07-13 13:52
Nesupranti ginklavimosi vajaus? Pasiziurek kas daugiausiai uzdirba is ginkluotes pardavimu ir tada pasiziurek kas agresyviausiai stumiai "dangus griuna" idejas. Manyti, kad NATO ir musu "partneriams" bent kiek idomi LT yra tas pats, kas bunant suniu manyti, kad viena diena tau seimininkas duos masina pavairuot...
Audrius 2016-07-13 13:55
immortallt, nauju kelniu dar nereik?
immortallt 2016-07-13 15:06
Audrius, žinom, kad simpatizuoji rusams, bet tik nepradėk aiškinti, kad ne Rusija daro neplanuotas pratybas incenizuojančias Baltijos šalių puolimą. Jų daro daug daugiau ir NATO šalių pasienyje apie tai nepranešant iš anksto. Niekur nesakiau, kad dėl to ir mums reikia tokiais pačiais mastais kažką daryti, panikuoti ar pan. Visada tik sakiau, kad reikia stiprinti gynybą ir nenusileisti, jei kiša nosį.
Audrius 2016-07-13 15:27
Nesimpatizuoju as rusams. Man gaila ju, turi semi diktatoriu, kuris salies vidaus problemas uzgozia primityviu patriotizmu ir isores priesu. Lygiai taip pat, beje, kaip ir pas mus.. Lietuva yra salis daugiausiai praradusi gyventoju visoj ES-kaip tau toks faktas? Nieko nesako? Nors ka tau sakys, gi viskas nerealiai pas mus ir ES. As simpatizuoju racionaliai mastanciom salim, tokiom, kaip Austrija ir Sveicarija.