Anglijoje atidarytas ploniausias pasaulyje bokštas: „jis atrodo lyg kažkas baisaus siaubo filme išlendančio iš žemės“ (Video)  ()

Vakar Braitono mieste (DB) buvo atidarytas ploniausias bokštas pasaulyje. Nors atrodo stebėtinai, kaip tokios formos statinys nenulinksta, tačiau į jį mielai sutinka pakilti drąsūs smalsuoliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„British Airways“ statytas 161 metrų aukščio apžvalgos bokštas „i360“ Sussex‘o pakrantės apžvelgs net iki 26 mylių (virš 40 kilometrų).

Bokštas stovi ten, kur anksčiau buvo įėjimas į 2003-aisiais sudegusią Brighton‘o „West Pier“ prieplauką.

Lankytojai galės užkilti į 137 metrų aukštyje esančią stiklinę apžvalgos aikštelę, 360 laipsnių apsisukančią aplink bokštą.

Vietinių gyventojų nuomonė apie naująjį statinį labai skiriasi: vieni bokštą vadina „visišku monstru“, o kiti teigia, kad tai „pasaulinės klasės, pritrenkiantis architektūros statinys“.

„saveHove“ kampanijos iniciatorė Valerie Paynter sakė, kad „jis atrodo lyg kažkas baisaus siaubo filme išlendančio iš žemės“.

Tačiau „West Pier Trust“ fondo pirmininkė Glynn Jones teigė, kad bokštas yra kaip „vertikalus tiltas į dangų“ ir parodo, jog „miestas priima ir šlovina pasaulinės klasės architektūrą“.

Kaip atrodė šio statinio kūrimas, galite pasižiūrėti pagreitinto vaizdo siužete:

„i360“ direktorė Eleanor Harris teigė, kad bokštas pakeis Brighton‘o turizmą: „Mes pastatėme pasaulio aukščiausią apžvalgos bokštą, ploniausią aukštą statinį. Garsinsime Brighton‘ą visame pasaulyje.“

Architektas David Marsks pritarė: „Šis momentas yra dvylikos metų trukusios kelionės kulminacija. Mes esame neįtikėtinai laimingi ir labai didžiuojamės šimtų, galbūt net tūkstančių, žmonių įdėtu darbu, siekiant šį bokštą paversti realybe.“

„i360“ skaičiais:

  • Užsikėlimas į aikštelę truks 20 minučių ir kainuos £15 suaugusiems, £7.50 vaikams.
  • Bokštas sudarytas iš 17 plieninių vamzdžių, pagamintų Roterdame.
  • Apžvalgos aikštelė yra 18 metrų pločio – 10 kartų platesnė negu Londono akies kapsulė.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Anglija.today
Anglija.today
(15)
(6)
(9)

Komentarai ()