JAV prasidėjo masinė "kairiajuostininkų" baudimo kampanija. Kodėl? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HDi 2016-09-01 13:36
Labai teisingai pastebėta, tokias situacijas kai kažkas lėčiau važiuoja, galima sumodeliuoti ir su leistinu greičiu, kai važiuoja mokomasis arba važiuoja senas GAZ'ikas kuris fiziškai negali pasiekti leidžiamo greičio, nu tai arba pasididini greitį ir įsirikiuoji kiton juoston iš anksto arba lauki... Su tais nuimtais ženklais tai trys mėnesiai dar juokas, prieš Trakus važiuojant nuo Vilniaus 70 ženklas jau gal metai jei ne daugiau nuimtas, bet vis dar daug kas pro tą radarą numeta greitį iki 70 nors ten po senų senovės 90 galima... O realiai net kai autostradoj lenkiu kokią didesnę koloną, o matau iš galo kažkas atvažiuoja kad ir stipriai viršydamas greitį, tai arba pasitraukiu įsirikiavęs ir prisilėtinu, arba ir pats viršinu greitį ir užbaigiu tą lenkimą, kad kuo mažiau sutrukdyt, man tai kas kad jis lekia gaus baudą tai gaus, bet kai aš jam nesutrukdau, tai ir jis happy ir aš happy, ir jokio konflikto net negali atsirasti, ir būtėnt tai vadinu vairavimo kultūra ir savitarpio pagarba.
kestutisz 2016-09-01 13:53
Tai čia normalu, bet gal mes kažkaip netaip kultūrą suprantame. Man užtenka važinėti daugmaž "kultūringai" pačiam, o ne priversti taip elgtis kitus. Toks priverstinis "kultūrinimas" užstatant kairesnę juostą jau yra beveik didžiausias įmanomas blogis, už jį blogesnis buvo tik tas nesenas atvejis kai policija sustabdė civilio mašiną ir ja užblokavo kelią motociklininkui. Juk jeigu truks plyš norės aplenkti tai jis aplenks ir per kelkraštį, o tai jau reali grėsmė užkabinti kitas mašinas ir turėti kur kas bjauresnes pasekmes nei įžeistą garbę ir buvus aplenktam...
immortallt 2016-09-01 14:30
Dideji "mokytojai" važiuodami kairesne juosta, kai laisva dešniau esanti, jūs pažeidžiate eismo taisykles lygiai taip pat kaip viršijantys leistiną greitį. Tad eikite skaityti KET ir palikite savo teises namie. Pats greitis savaime avarijų nesukelia. Sukelia pavojingi manevrai, kuriems greitis visai nereikalingas, o autostradose, būtent mažas greitis jas ir sukelia, kai 101 važiuojantis žigulis išlenda prieš kitą, važiuojantį 130 į antrą juostą. O kas dėl važiavimo lėčiau, autostradoje leistinas greitis tarp 70 ir 130 vasarą, teisuolis važiuoja 100-110 ir dėjęs skersą - jis teisus ir važiuoja antra juosta, lygiagrečiai fūros ir neketina trauktis. Galų gale baigiasi masiniais lenkimais per dešinę pusę, kol po 10-15 mašinų sugalvoja persirikiuoti ir sukelia avarinę situaciją prieš nosį užkišdamas savo geldą važiuojančiam greičiau. Beje, ar matėte, kad kas užkišinėtų savo mašiną trukdant važiuoti greičiau Lenkijoje, Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Prancūzijoje ar pan? Man neteko. Bet va tik atvaryk į rytų bloką, tai pilna matančių tik save, apsižergusių antrą juostą ir nesiruošiančių trauktis. Tai nieko bendra su "teisingumu" neturi.
ISG 2016-09-01 16:14
Immortallt tai galvoja, kad VISADA yra teisus. Teisuoli tu, jeigu nori pakalbeti apie teorijas, tai greitis yra tiesiogiai proporcingas avarijai, nes automobilis judantis 0kmh greiciu atvarijos nepadarys NIEKADA, o judantis 150kmh anksciau ar veliau padarys ir neatlikinedamas jokio manevro, judantis 300kmh padarys tai dar greiciau, judantis 500kmh padarys akimirksniu. Taigi? Tavo visos teorijos duzta i sipulius. Aciu
Arthuras 2016-09-01 16:31
Viskas labai paprasta - jei dešinė eismo juosta tuščia, reikia ja ir važiuoti. Tačiau, jei aš važiuoju greičiau nei pirmoje eismo juostoje važiuojantys - aš važiuoju antrąja eismo juosta. Kai atsiranda saugus tarpas, rikiuojuosi į pirmąją. Man asmeniškai visiškai neįdomūs ant 1000 parlekiantys piliečiai mirgalinantys ilgosiomis ar prilendantys per 50cm važiuojant magistralėje gerokai virš 120km/h. Aš savo pasirinkto greičio dėl jų - neviršysiu. Ir pats važiuodamas greičiau nespaudžiu važiuojančių priekyje, jei jie neturi kur trauktis.
immortallt 2016-09-01 16:41
(facepalm) o 1km/h automobilis važiuojantis niekada nepadarys avarijos? Ar padarys avariją iškart jei stovės aikštelėje, kur jį iš visų pusių apstatė kiti automobiliai? Beje, žiūrėk statistiką, kur daugiausia avarijų įvyksta, autostradose, kur greitis vidutinis ~100-110km/h, ar miestuose, kur vidutinis greitis ~25-35km/h Vilniuje, ar 35-40km/h Klaipėdoje? Nesu visad teisus, ir ne kartą pripažinau savo klaidas, bet statistika ir loginiu mąstymu naudotis moku. Arthuras, na kol nepradeda lenkti per pirmą juostą, tol viskas taip ir turėtų vykti.
Finalfour 2016-09-01 18:45
Apskritai, Vilniuje srautas beveik visada eina +20 ir daugiau nuo leistino, ir tai normalu. Tai normalu ir policijai, nes pries si reiskini jau eile metu nieko nesiima. O nesiima todel, kad visi tyliai supranta, jog jeigu bet kokia kaina stengsis uzkirsti tam kelia, paralyzuos miesta, kuris ir taip dusta nuo kamsciu. O jeigu kazkam sitas tempas per greitas - bukit mieli, netrukdykit jam. Vaziuokit tyliai sau pirma juosta. O jei ir cia per greitai, griskit i savo Kupiski, kaip sako vienas veikejas is vieno serialo
- 2016-09-01 19:11
Yra toks dalykas, kaip eismo srautų projektavimas. Jei apskaičiuota, kad 50 km/h visi judės, ir pagal tai sustatyti ženklai, ir sureguliuoti šviesoforai - reiškia, jei staiga ims visi laikytis KET ir ženklų - kamščių nebus dėl to. Kamščiai atsiras tik dėl didesnio srauto, nei numatyta.
immortallt 2016-09-02 08:56
Sprendžiant iš šviesaforų darbo, dabar eismas sureguliuotas judėti +15-+25km/h greičiau, nei ženklai. Jei važiuosi leistinu, prie kiekvieno šviesaforo stovėsi. Taip ir gavau baudą už greičio viršijimą. Kai 4 ryto stojau prie 5-to šviesaforo iš eilės. ISG, ar sutinki, kad važiuojant >100km/h padarius avariją žmonės sužalojami? Tada kaip man paaiškinsi, kad per gerą pusmetį net 10 žmonių nenukentėjo Vilnius/Klaipėda (tai yra max 10 avarijų), o daugiausia avarijų atsitinka ne autostradoje/greitkelyje, o prie Megos, kur greitis ribojamas ne 130, o ties 80? Gal visgi pradėsi mąstyti ir suprasi, kad greitis tiesiogiai mažai ką bendro turi su avaringumu.
immortallt 2016-09-04 17:10
Special for simplicity, nepraėjo dvi dienos ir vėl: http://www.delfi.lt/news/daily/crime/di ... d=72207326 neblaivaus, neturinčio vairuotojo pažymėjimo vyriškio vairuojamas „Audi“
maryz 2016-09-08 12:51
pasiėmi registratorių, sugaudai antraeilininkus ir siunti sau patenkintas į epolicija. Jokių nervų ir pykčio.