„Acer“ siautėja: pristatė net 11 ypač įdomių kompiuterių (Foto)  ()

Šiemet dalyvaujame IFA 2016 parodoje, Berlyne. Pirmasis pristatymas, į kurį atvykome – „Acer“ konferencija spaudai. Ši kompanija greitai švęs savo keturiasdešimtmetį, tad tikėjausi, jog ši kompanija „iššaus“ ir pristatys daug įspūdingų produktų. Ką gi, „Acer“ vis tiek sugebėjo nustebinti ir pristatė tiek daug produktų, kad netgi nežinau, nuo kurio turėčiau pradėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„ACER SWIFT 1“ – LENGVAS IR PIGUS

Tad pradėsiu nuo to produkto, nuo kurio pristatymą pradėjo ir patys „Acer“ – „Swift 1“. Šis kompiuteris yra vos 17.9mm storio ir 1.6kg svorio, o jo kaina padaro jį prieinamą studentams ir mokiniams. Šis kompiuteris pagamintas iš medžiagos, primenančios aliuminį, kuri padeda išvengti pirštų antspaudų ir įbrėžimų, o šio kompiuterio išvaizda jums gėdos nepadarytų. Visgi įspūdingiausia šio kompiuterio dalis – baterija. Ji, pasak „Acer“, gali atitarnauti net 12 valandų be krovimo, o tai – tikrai įspūdingas rezultatas, kurio neabejotinai pakaks visai darbo dienai.

„Swift 1“ turi 14 colių HD ekraną, „Intel Pentium“ arba „Celeron“ procesorių, 4GB RAM ir 32, 64 arba 128GB talpos SSD. Ar tai įspūdingos charakteristikos? Nelabai. Tačiau „Acer“ šįkart bando sužavėti būtent mažu svoriu bei dizainu. Šio kompiuterio kaina turėtų prasidėti nuo 349 eurų.

„ACER SWIFT 3“ GALI PASIGIRTI NE TIK FUNKCIONALUMU, BET IR ŽEMA KAINA

„Acer“ šiemet didžiuojasi savo lengvais ir plonais kompiuteriais ir „Swift 3“ atitinka naujuosius kompanijos standartus – kompiuteris tėra 17.95mm storio ir 1.5kg svorio. Nesate nustebę? Nepamirškite ir aliumininio korpuso bei 12 valandų baterijos gyvavimo laiko – sunku pasakyti, kaip „Acer“ sutalpino tiek daug į tokį mažą korpusą ir už tokią žemą kainą.

„Swift 3“ turi 14 colių HD arba Full HD raiškos IPS matinį ekraną su šeštos arba septintos kartos „Intel Core“ procesoriais, iki 512GB SSD ir iki 8GB RAM. Šis kompiuteris gali pasigirti ir USB-C jungtimi, apšviesta klaviatūra, milžinišku lietimui jautriu kilimėliu ir, žinoma, pirštų antspaudų skaitytuvu, palaikančiu „Windows Hello“. Šį kompiuterį galėsite įsigyti už 499 eurus, tiesa, galingesni modeliai kainuos atitinkamai daugiau.

„ACER SWIFT 5“ – AUKŠČIAUSIOS KLASĖS CHARAKTERISTIKOS ITIN LENGVAME KORPUSE

Vos 14.58mm storio ir vos 1.36kg svorio „Swift 5“ pakelti viena ranka galės kiekvienas. Bet „Acer“ pasistengė daryti kuo mažiau kompromisų ir į šį kompiuterį įdėjo 14 colių Full HD raiškos IPS ekraną. Įdomu yra tai, kad šis ekranas beveik neturi kraštinių, tad „Acer“ taip sutaupė maždaug vieną colį (apie 2.54cm) vietos!

Šis kompiuteris galės pasigirti septintos kartos „Intel Core“ procesoriais su 256GB arba 512GB SATA arba PCIe SSD, iki 8GB RAM ir net 13 valandų galinčia ištarnauti baterija. Kelios malonios staigmenos – USB C, apšviečiama klaviatūra ir jutiklinis kilimėlis, kuris turi integruotą pirštų antspaudų skaitytuvą! Skamba įspūdingai, tačiau ar toks antspaudų skaitytuvas iš tikrųjų veiks taip, kaip turėtų? Pigiausias „Swift 5“ modelis kainuos 749 eurus.

„ACER SWIFT 7“ – PLONIAUSIAS PASAULYJE NEŠIOJAMAS KOMPIUTERIS

„Acer Swift 7“ yra pirmasis nešiojamas kompiuteris pasaulyje, kurio storis nesiekia net 1cm. Jeigu kalbėti konkrečiai, „Swift 7“ storis tėra 9.98mm, o svoris – vos 1.1kg. Šis kompiuteris atrodo tikrai įspūdingai – jo nepuošia tik lengvai besirenkantys pirštų antspaudai ant galinės, iš aliuminio pagamintos korpuso dalies.

Kompiuteris turi 13.3 Full HD raiškos IPS ekraną su labai plonomis kraštinėmis bei „Gorilla Glass“ stiklu, o 9 valandas tarnauti galinti baterija paverčia šį kompiuterį idealiu kompanionu kelionėse. „Mažas ir galingas“ – taip „Acer“ apibūdino šį savo gaminį. Iš tikrųjų, galios turėtų pakakti daugeliui, ypatingai jeigu nežaidžiate žaidimų arba nedirbate su grafika, kadangi šis kompiuteris turi septintos kartos „Intel i5“ procesorių, 256GB SSD ir iki 8GB RAM. Turiu pripažinti, kad tai yra vienas iš įspūdingiausių kompiuterių, kuriuos man yra tekę matyti, tačiau nežinau, ar jis tikrai vertas savo 1299 EUR kainos.

„ACER SPIN 1“ – NUOSTABUS ANTRAS KOMPIUTERIS?

„Spin 1“ kaina prasideda vos nuo 299 eurų ir už tai jūs gausite hibridinį kompiuterį, galintį funkcionuoti ir kaip nešiojamas kompiuteris, ir kaip planšetė. Taip pat šio kompiuterio baterija gali tarnauti iki 9 valandų, o ekraną galite pasirinkti 13 arba 11.6 colių. Abu jie – Full HD raiškos, IPS tipo. Taipogi galite pasirinkti tarp „Intel Pentium“ bei „Celeron“ procesorių ir nors tai nėra galingiausi pasaulyje procesoriai, studentams turėtų pakakti. „Spin 1“ palaiko ir „Acer Active“ rašiklį su „Windows Ink“. Taigi, šis kompiuteris gali būti naudojamas kaip antras įrenginys kelionėms arba mokyklai ir studijoms ir tai įdomus konkurentas vis labiau populiarėjantiems „ChromeBook“ kompiuteriams.

„ACER SPIN 3“ IR „SPIN 5“ – NUOBODŽIAUSI ŠIANDIEN PRISTATYTI „ACER“ KOMPIUTERIAI

„Spin 3“ ir „Spin 5“ yra tie kompiuteriai, kurie nieko nedomino ir, iš tikrųjų, apie juos „Acer“ ir patys neužsiminė, tik po to juos radau DEMO modelių kambaryje bei pranešime spaudai. Šie kompiuteriai turi tas pačias funkcijas, kaip ir „Spin 1“, tiesiog jų charakteristikos – šiek tiek geresnės, o kainos – aukštesnės.

Pasidalinkite su draugais
(23)
(3)
(20)

Komentarai ()