Lietuva turėtų mokytis iš italų – prisiviliojo „Apple“, kuri dalins nemokamus telefonus ir kompiuterius  ()

JAV informacinių technologijų lopšiu vadinamas Silicio slėnis – toli nuo Italijos. Tačiau šią savaitę Neapolio mieste įsikūrė viena jo kompanijų – „Apple“, kuri čia atidarė informacinių technologijų akademiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacinių technologijų milžinė „Apple“ Neapolyje atidarė pirmąją tokią akademiją, kurioje 200 italų studentų galės įgyti kodų rašymo ir programėlių kūrimo įgūdžių.

Kiekvienam studentui bus duotas naujausias „iPhone“ telefonas, taip pat planšetinis kompiuteris „iPad“ bei kompiuteris „Macbook“. Visa tai studentams suteikiama nemokamai.

Į mokymus kompanija „Apple“ kartu su vienu seniausių šalyje Neapolio Frederiko II universitetu investavo maždaug 10 milijonų eurų. Pakviesti į šalį informacinių technologijų milžinę sumanė Italijos premjeras Matteo Renzi. Jis tikino norintis išsklaidyti mitus, esą jo šalis – skurdi ir nepatraukli užsienio investuotojams.

„Apple“ tiktai patvirtino Italijos premjero žodžius. Kitąmet jų įkurtoje akademijoje galės mokytis net 400 studentų. Atrodo, italams tokia galimybė pasirodė itin patraukli. Per 11 dienų mokytis „Apple“ akademijoje panoro net 4 tūkst. jų. Tiesa, pasisekė vos 200 italų.

„Apple“ pareikalavo, kad akademijai skirtos patalpos Neapolio Frederiko II universitete būtų specialiai pritaikytos jų poreikiams. Dėl to įrengtos naujos klasės su akustine sistema, leidžiančia dėstytojui nepakilus nuo savo stalo bendrauti su kiekvienu studentu atskirai, aptarti jo darbus.

Be to, studentams įrengta ir poilsio vieta. „Kompanijos manymu, svarbu ne tik mokytis, bet ir pailsėti. Taip žmogus geriau perpranta jam pateikiamą informaciją, greičiau mokosi“, – aiškino Neapolio Frederiko II universiteto profesorius Leopoldo Angrisani, kuris padėjo įkurti „Apple“ akademiją.

Universiteto rektorius Gaetano Manfredi tikisi, kad „Apple“ atėjimas į Neapolį padės atsigauti visam San Džovani rajonui, kur ir yra įsteigta akademija.

Informacinių technologijų milžinė pageidavo, kad akademijos studentai būtų įdarbinti vietos įmonėse arba pradėtų kurti savo įmones, vadinamuosius startuolius, ir taip paskatintų vietos verslo plėtrą.

Tiesa, iš akademijos steigimo naudos gaus ne tiktai Neapolis. Kaip pranešė „Apple“ vykdantysis direktorius Timas Cookas, po ginčų su Europos Sąjunga dėl nesumokėtų mokesčių Airijai kompanija yra akylai stebima ir esą nori gerinti savo įvaizdį.

Neapolis pasirinktas neatsitiktinai. Anot T.Cooko, šiame mieste gyvena verslūs žmonės, o „Apple“ galėtų prisidėti prie jų paskatinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(6)
(-3)

Komentarai ()