Neįtikėtini „Apple“ užmojai Londone: kodėl jai parūpo elektrinė?  ()

Bendrovė „Apple“ savo pagrindinį Anglijos biurą perkelia į Battersea rajone įsikūrusią elektrinę. 2021 m. į šešių aukštų katilinę bus perkelta 1,4 tūkst. kompanijos darbuotojų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektrinė buvo apleista nuo 1983 m., kai nustojo gaminti elektros energiją. Visi planai prikelti pastatą kaip pramogų parką bei kiti projektai žlugo, tačiau dabar apleistam pastatui žadama didi ateitis.

2012 m. elektrinę „išgelbėjo“ Malaizijos kompanija, kuri nusprendė atgaivinti teritoriją ir sukurti čia parduotuvių, biurų pastatų, restoranų bei prabangių gyvenamųjų namų centrą. Elektrinė, kuri yra didžiausias plytų pastatas Europoje, bus renovuota, o jos viduje įrengti biurai bei gyvenamieji apartamentai.

„Apple“ sprendimas įsikurti elektrinėje projekto rengėjus padrąsino – įmonės patalpos sudarys 40 proc. biurų erdvės. Tai didžiausias sandoris Vakarų Londone per 20 metų, rašo „The Guardian“. „Apple“ išlaikys ir savo dabartinį biurą Korke, kuriame įdarbinta 4 tūkst. darbuotojų.

Kompanijos sprendimas pažadino ir kitas bendroves. Panašaus dydžio projektams Londone jau yra pasiruošę ir „Google“ bei „Facebook“.

Šie sprendimai itin aktualūs po „Brexit“, kuris gerokai numušė verslo pasitikėjimą savo galimybėmis Jungtinėje Karalystėje. Kancleris Philipas Hammondas teigė, kad „Apple“ sprendimas – dar vienas pasitikėjimo Anglijos ekonomika ženklas.

„Kompanijos sprendimas toliau stiprinti savo pozicijas Londone rodo, kad technologijų revoliucijoje Anglija yra keliais žingsniais priekyje“, – sakė jis.

Iki 2021 m., kai „Apple“ įsikels į elektrinę, bus baigtos ir naujos metro linijos Londone statybos, kuri teritoriją sujungs su bendru metro tinklu.

„1400 kompanijos darbuotojų iš esamų biurų aplink Londoną persikels į šį nuostabų naują pastatą viename žinomiausių Londono kraštovaizdžių. Tai puiki proga visą mūsų komandą turėti vienoje vietoje, be to padėti atgaivinti įspūdingą rajoną su turtinga praeitimi“, – rašoma „Apple“ pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gintarė Valentinatienė
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()