Lietuviškas išradimas „Parkis“ susilaukė tarptautinio pripažinimo ir komercinės sėkmės (Video)  (7)

Prie sienos tvirtinamą unikalų stovą sukūręs vilnietis Bronius Rauba įsitikinęs, kad jo išradimas padarys įspūdį dviratininkams ir jis neklydo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-11-24 Lietuviškas išradimas „Parkis“ susilaukė tarptautinio pripažinimo ir komercinės sėkmės (Video)  (7)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomybes ir nematytas technologijas fiksuojančio socialinio tinklapio „Viral Thread“ paskyroje patalpintą siužetą apie naująjį įrenginį „Parkis“ jau peržiūrėjo daugiau nei 17 milijonų internautų ir šis skaičius nuolat auga. Iš jų daugiau nei 53 tūkst. po siužetu spustelėjo savo reakciją atitinkantį mygtuką ir dar pusantro šimto tūkstančių „Facebook“ lankytojų pasidalijo įrašu su draugais.

Visgi nors išradimo idėja daugumą internautų sužavėjo, „Parkiu“ lietuviškai vadinamas įrenginys sulaukė ir nepalankių komentarų.

„Parkis“ pristatymas „Kickstarter“ platformoje

Skeptiškai nusiteikę žmonės rašo, kad nepaisant to, jog dviratis pastatomas vertikaliai, aplink jį esančio ploto panaudoti vis tiek neįmanoma, todėl erdvės sutaupyti nepavyks, o pigiau būtų sienoje tiesiog pritvirtinti didelį kablį. Tačiau pats idėjos autorius sako, jog įrenginys leidžia sutaupyti 40 proc. vietos, kurią užimtų tiesiog ant ratų stovintis dviratis.

Elegantiškas stovas veikia be elektros, tačiau dviračiui užkelti ir nuimti nereikia naudoti jėgos. Be to, toks stovas išgelbsti nuo sienų brūžinimo ar bandymų dviratį išpainioti iš kitų dviračių krūvos. „Kickstarter“ platformoje gamybos pradžiai besiruošiantys verslininkai 6,5 kilogramo sveriantį „Parkį“ siūlo už 239 eurus ir jau netrukus ketina pristatyti pirmiesiems pirkėjams.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(39)
(11)
(28)

Komentarai (7)