Kas sakė, kad lietuviai nieko nesugeba? Tarp geriausių ir protingiausių Europos inovatorių vėl minimi lietuviai (Video)  (3)

Geriausiųjų šimtuką „2016 New Europe 100“ paskelbė „Financial Times“, rinkimus organizavę kartu su „Google“ bei leidiniu „Res Publica“ ir Višegrado fondais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Protingiausių ir sėkmingiausių Vidurio ir Rytų Europos žmonių, taip pat ir organizacijų, keičiančių regiono visuomeninę, politinę ar verslo aplinką, pristatančių inovacijas ir naują požiūrį į egzistuojančias problemas bei skatina verslumą, sąrašas sudaromas trečią kartą.

Tokiu būdu siekiama didinti geriausių pasaulio inovatorių iš besiformuojančios ekonomikos Europos šalių autoritetą ir sudaryti galimybę jiems užmegzti tarpusavio ryšius.

Trumpas video siužetas apie kai kurias Lietuvos inovacijas

Nominantus atrinko Varšuvoje įsikūręs leidinys „Res Publica“, bendrovė „Google“, valstybės remiamas Višegrado fondas, kuris skatina integraciją Vidurio Europoje, ir leidinys „Financial Times“. Visų šių institucijų atstovai išanalizavo nominantus iš nacionalinių institucijų, mokslinių institutų ir plačiosios visuomenės ir sudarė 100 finalininkų sąrašą, suskirstytą į keturias kategorijas: „Visuomenė ir politika“, „Verslas“, „Žiniasklaida ir kultūra“ ir „Mokslas“.

Šiame šimtuke įvardyti lietuviai:

Daumantas Dvilinskas

Verslininkas, internetinio skaitmeninio pinigų pervedimo bendrovės „TransferGo“ bendraįkūrėjas.

Martynas Gudonavičius

Kelionių viešuoju transportu planavimo programėlės „Trafi“ valdančios bendrovės bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius.

Vaidas Adomauskas

Platformos „WoraPay“, kuri leidžia klientams atsiskaityti mobiliuoju telefonu, bendraįkūrėjas ir generalinis direktorius.

Ruslanas Iržikevičius

„Lithuania Tribune“ vyriausiasis redaktorius.

Vytenis Buzas

Aerokosminių technologijų bendrovės „NanoAvionics“, teikiančios mažųjų palydovų paslaugas, įkūrėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(15)
(2)
(13)

Komentarai (3)