Investuotojo prognozė Silicio slėniui: „Bus daug negyvų, labai daug negyvų. Bus daug kraujo“  (0)

Verslininkais svajojantys tapti jaunuoliai toliau plūsta į San Franciską, bet Silicio slėnyje tvyro nuojauta, kad netrukus startuolių aukso amžius baigsis, rašo “The Guardian”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzas Philippe’as Suchet įdėmiai vertina naujuosius verslininkus, kurie buvo pristatyti “500 Startups” – pagrindiniame Silicio slėnio talentų akceleratoriuje. Jiems netrūksta nei entuziazmo, nei idėjų, bet Ph.Suchet  vis tiek išlieka skeptiškas.

“Labai daug tuščių daiktų. Išvysite labai daug prarastų pinigų.

Muzika sustos ir ne daug žmonių ras kėdę prisėsti”, – teigia 48-erių Suchet, vienas “500 Startups” mentorių. Jis teigia, kad kai kurios įmonės yra vertinamos 10 mln. dolerių, bet jos nekuria jokio produkto.

“Bus daug negyvų, labai daug negyvų. Bus daug kraujo”, – pesimistinėmis prognozėmis dalinasi investuotojas.

Pastarieji keletą mėnesių buvo sunkūs Silicio slėnio startuoliams, nes technologinių kompanijų vertė sumažėjo, pasaulinių akcijų rinkų nuosmukis milijardierius pavertė milijonieriais.  O ir pats San Franciskas ant ribos: investuotojai reikalauja savo pinigų, nekilnojamo turto kainos siekia neįsivaizduojamus rekordus. Galų gale – “paauksuota” pica rodo, kad geri laikai baigiasi.

Tačiau tai nerūpi 125 naujų startuolių įkūrėjams, kurių dauguma neseniai atvyko į San Franciską ir sugebėjo pritraukti po 125 tūkst. dolerių, patekę į Dave’o McClure’o “500 Stratups” akceleratorių.

“Gyventi dviejuose miegamuosiuose šešiems – nepatogu, bet galiausiai tai atsipirks”, – įsitikinusi jauna mergina, kurios startuolis siūlo prekeiviams internetu reklamuotis “Instagram” platformoje.

Ji yra viena iš didžiausios “500 Startups” partijos dalyvių. 53 startuoliai buvo atrinkti keturių mėnesių mokymams ir kiekvienas už tai suteikė 5 proc. savo kompanijos akcijų D.McClure’ui. Pastarasis artėja prie startuolių masinės gamybos. Praėjusiais metais jis investavo apie 60 mln. dolerių į 600 kompanijų ir šiais metais jis nusiteikęs investuoti apie 100 mln. dolerių į dar daugiau startuolių.

Tarp kitų šios partijos startuolių – kompanija, kuri parduoda reklamos blokatorių video žiūrėjimui internete, kita – siūlo skaitmeninius siuvimo trafaretus. Dar vienas startuolis siūlo “vietą, kur galima investuoti į mėgiamus pokerio žaidėjus”.  “Yoffer” siūlo receptus gydytis nuo aknės: “Įkrauk nuotrauką ir parsisiųsk receptą. Prisimink, gyvenimas ir taip grublėtas, todėl palaikyk lygią odą.” Dar viena kompanija siūlo kreditų per 180 sekundžių išdavimo su išmaniuoju telefonu paslaugą.

Galiausia vyrukas pristato ritualinių paslaugų prekybos platformą internete: “Tai 20 mlrd. dolerių industrija. Visi mirštame.”

Visą originalų tekstą skaitykite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(22)
(6)
(16)

Komentarai (0)