Paaiškėjo, kiek spartos prarasite, jei „GeForce GTX 1080“ vaizdo plokštę įdiegsite į senesnį kompiuterį  (2)

„TechPowerUP“ atliko labai įdomius testus, kurių metu bandoma išsiaiškinti, kiek spartos praranda „GeForce GTX 1080“ vaizdo plokštė su lėtesnėmis PCIe sąsajomis, lyginant jas su PCIe 3.0 x16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartinės vaizdo plokštės jau seniai yra suderinamos su PCie 3.0 standartu, o tuo pačiu gali veikti ir su senesnių specifikacijų PCIe lizdais.

Neretai nauja vaizdo plokštė perkama į senesnį kompiuterį kaip atnaujinimas, o ten galime sutikti ir senesnes PCie jungtis.

Pažvelgę į „TechPowerUP“ apžvalgą pamatysime kiek GTX 1080 spartą įtakoja lėtesnės PCIe jungtys ir kokių jungčių reikėtų vengti žaidėjams.

Trumpai apžvelgsiu tik visų žaidimų vidurkius naudojant įvairius PCie standartus. Norint pamatyti kaip kiekvienas žaidimas elgiasi naudojant senesnes PCIe jungtis pavartykite „TechPowerUP“ apžvalgą.

Taigi, net tokia galinga vaizdo plokštė kaip GTX 1080 įdėta į lėtesnę PCIe 2.0 x16 jungtį praranda vos vieną du procentus spartos lyginant su PCIe 3.0 x16.

O PCIe 3.0 x16 ir PCIe 3.0 x8 spartos skirtumo nepastebėta, nors jungties duomenų pralaidumas ir sumažėjęs perpus.

Galime teigti, kad net turint pagrindinę plokštę su PCIe 2.0 x16 dėl spartos praradimų pergyventi neverta, bet jei jūsų sistema su PCIe 1.1 tipo jungtimi apie sistemos atnaujinimą jau vertėtų pamąstyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
Autoriai: Mindaugas Klumbis
(14)
(6)
(8)

Komentarai (2)