Pamiršta istorinė asmenybė: vienas nukovė 240 priešų, sunaikino 6 tankus ir tai - tik karjeros pradžia (Video)  (8)

Audie Murphy buvo amerikietis, kurio svajonė buvo tarnauti savo šaliai. Jis pasisiūlė tapti savanoriu po Pearl Harboro bombardavimo, kuomet jam buvo vos 15 metų. Žinoma, jo niekas nepriėmė ir jis dar kartą nesėkmingai bandė po metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sulaukęs 18, Audie bandė patekti į jūrų laivyną, tačiau jo kandidatūra vėl buvo atmesta, nes tam vaikinas buvo per žemas (ūgis – 165 cm) ir per lieknas (svoris – 50 kg). Netrukus armija jį priėmė, tačiau nenorėjo siųsti į mūšio lauką – nes jis avisiems trodė pernelyg jaunas.

Po treniruočių Maroke, A. Murphy galiausiai buvo išsiųstas į mūšius Italijoje, o vėliau – ir į Prancūziją. Du kartus jis buvo atšauktas iš mūšio lauko, nes susirgo maliarija, ir dar tris kartus – nes buvo stipriai sužeistas. Tačiau visais atvejais jis greitai grįždavo į mūšio lauką, o dar du kartus netgi buvo atsisakęs gydymo.

Antrojo pasaulinio karo metu A.Murphy užmušė 240 nacių kareivių, dar daugiau paėmė į nelaisvę ir vienas pats sunaikino 6 tankus. Dar kovodamas mūšio lauke jis buvo paaukštintas į seržantus, tačiau vėliau atsisakė paaukštinimo į antrąjį leitenantą, nes nenorėjo palikti savo dalinio. Dar vėliau jam buvo suteiktas majoro laipsnis.

Murphis buvo apdovanotas kiekvienu medaliu už savo narsą ir pasiaukojimą, kokį tik turėjo JAV kariuomenė. Jis taip pat gavo 5 apdovanojimus iš Prancūzijos ir vieną – iš Belgijos. Po karo A. Murphy buvo pakviestas išbandyti savo laimę Holivude.

Po kelių nedidelės reikšmės vaidmenų jo talentas buvo pripažintas ir karys gavo didelį vaidmenį Holivudo filme „The Red Badge of Courage“. Iš viso A. Murphy pasirodė 44-iuose filmuose, du prodiusavo pats ir vienam parašė scenarijų. Audie Murphy žuvo 1971 metais – lėktuvo katastrofoje.



 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(8)
(22)

Komentarai (8)