„Mozilla“ dirbęs programuotojas į šuns dienas išdėjo visas antivirusines programas ir pasakė geriausią apsaugos receptą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2017-02-05 11:01
Kažkoks microsoft užsakytas straipsnis Bet sutinku, kad antivirusinės dažnai yra nenaudingos, ypač Lietuvoje ir panašiose piratinėse šalyse. Dažniausiai virusus parsisiunčia ir instaliuoja pats vartotojas per įvairius krekus ar nelegalias svetaines. Jei antivirusinė ir sureaguoja, vartotojas ją išjungia ir vis tiek virusui leidžia patekti į savo kompiuterį. Legaliu produktu vartotojai turi mažai šansu susidurti su virusais internete. Todėl, dabar aš niekur ne instaliuoju antivirusinių.
kestutisz 2017-02-05 13:01
Kažkaip viskas sumalta - prasto kodo bendraautorius (jei jau nuolat reikia tasyti) skundžiasi, kad kita programinė įranga irgi prastai parašyta tad gadina pirmųjų atnaujinimus :) Ir geriausia tai mažo-minkšto produkcija, nors jeigu taip būtų tai gal net alternatyvių browserių niekam nereikėtų :)
infoguru 2017-02-05 20:28
Užsakytas straipsnis. Nelendi kur nereikia ir nereikia jokių antivirusinių. Kas norės tavo PC nulaužti - nulauš. Dauguma tų anitvirusinių tik imituoja darbą.
Niemand 2017-02-05 20:38
Dauguma antivirusų iš tiesų yra kreivi iki negalėjimo ir tai labai apsunkina gyvenimą programų kūrėjams. Pvz., 99 poc. atvejų absoliuti dauguma antivirusų neoptimizuotą .net kodą laiko virusu nepaisant kodo turinio, kas yra akivaizdus kliedesys. O ir šiaip, kuo toliau, tuo labiau antiviusai ne ieško virusų, o tikrina "patikimų sertifikatų" turėjimą. Jei kurčiau virusus, man nekiltų jokių problemų tokį sertifikatą pavogti ar suklastoti, bet neužsiimsi gi tuo kurdamas normalias teisėtas programas...
PupuDede 2017-02-06 08:19
O tie kurie naudojatės, būtent kokias naudojat anti virusines? Arba papildomai kokios programas turit aptvarkyti, apvalyti kompui.
Eič 2017-02-06 08:35
Kai žaisdavau su virusų kūrimu ir platinimu, ESET NOD32 būdavo bitch. Nors ir šita yra apgailėtina palyginus su tuo, kiek žmogui šiuo klausimu padeda smegenys.
bahuriux 2017-02-06 14:13
99,99% laiko naudoju "avira free", anksčiau naudojau ugniasienę neblogą, bet baigėsi jos supportas, karta per mėnesį, ar du dar paskanuoju su "spybot s&d", kartą per puse metų su "combofix", o jei piktas virusas prasibrauna yra buve taip du kartus, vienas iš tų kartų buvo tyčinis dėl sportinio intereso, tada pasinaudojau "reg run paltinium" laikinai nemokama versija, ji tiesiog išnarsto po kaulelį visus bootinamus procesus ir neleidžia pasikrauti kenkėjui, bet vartotojas sprendžia dažniausiai trial and eror metodu, kam leisti uzsibootinti, o tada kenkėja pagauni ir pasmaugi su av arba "savo rankom" Taigi niekada nesutiksiu, kad kompu galima naudotis be AV, kiek teko matyti tokių kurie niekur nelenda kur nereikia tik į delfi feisbuką ir skype ir sugeba taip sudirbti win OS, kad baisu po kelis šimtus virusų ir kenkėjų. Tai tokiem "niekur nelendantiem" ir nemėgstantiem AV sumetu linuxus, jei darau nemokamai, nx man už mėnesio vėl jiem perrašyti OS, su linuxais jie naudojasi taip pat tik be jokių vargų, iki kol pasibaigia versijos supportas. Be daugumos OS updeitų susijusiu su saugumu galima, bet be AV niekaip.
PupuDede 2017-02-06 15:30
Dekui už programeles, as taip pat eseta naudojau del lengvo nulauzimo daba kasperski bet pasibaiges trial kazkaip nerandu ju serialu
Taspac 2017-06-30 14:53
Kuom nemokamas Avast prastenis, kad reikia nusilaužinėti kitas? Be vagysčių nekaip?
salemas5 2018-04-13 09:29
Bit defender total security Kai ja radau pries keleta metu tai ir nebepaleidziu. Ziauriai geras dalykas. O svarbiausia visiskai nematoma. Necypsi, nerekia del viaokiu menkniekiu. Autopiloto rezimu tai vps gali pamirst apie jos egzistavima nes pati tvarkosi su viskuo. Ale reklamuojasi kad turi kazkoki AI ar neuroniniu tinklu pagrindu pagrista mokymosi sistema kad tipo pti sprebdzia ar i karantina ar trint lauk. Menesio gale tik ataskaita duoda perziureti saugumo statistika.
pirmas 2023-03-28 11:24
kol yra blogų žmonių, antivirusinės reikalingos
Šaras 2023-03-28 12:28
Kas sako, kad antivirusinės nėra reikalingos, visiškai nesupranta apie ką kalba ir geriau patylėtų. Kas dėl Defenderio, tai visiškai sutinku. Seniai praėjo vistos laikai, kai Win integruotas antivirusas buvo tik dėl vaizdo. Dabar tai puikus produktas, gal kiek per daug invazinis, bet su tokiais vartotojais, kurie visad "žino geriau", ne kažkas gamintojui ir telieka. Jei manot, kad nemokamas third party produktas yra geriau, tai pirmiausiai reiktų pagalvoti, kodėl jis nemokamas.
mindaugas.vaitiekūnas 2023-03-28 22:34
Tik klausimas kaip jums tai pavyksta? T.y. susirasti 6 metų senumo straipsnį ir parašyti komentarą, kuris net nėra pačiam svarbus. Jei ten info kokios ieškotum, tai dar suprantu, bet čia apie blogus žmones...