Klausimas, į kurį atsakyti galbūt neprireiks - kas nutiktų, jei visi pasaulio gyventojai gyventų viename pastate? (Video)  ()

Pasaulyje yra miestelių, kurių gyventojai ir daugelis institucijų glaudžiasi viename dideliame pastate. Pavyzdžiui, Whittier Aliaskoje. Ten visos institucijos, parduotuvės, ligoninė, viešbutis, vaikų žaidimo aikštelė ir gyventojų būstai yra įkurdinti viename pastate. Bet kaip atrodytų pastatas, kuriame įsikurtų visa žmonija? Kokio dydžio dangoraižis tai būtų?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, iš tikrųjų atsakyti į šį klausimą nėra būtina. Kodėl žmonija turėtų gyventi viename pastate? Tačiau žmonių smalsumas yra nepasotinamas, todėl atsirado tokių, kurie paskaičiavo, kaip atrodytų pastatas, kuriame gyventų viso pasaulio populiacija.

Kaip atrodytų visos žmonijos namai viename pastate?

Didžiausi pasaulio stadionai gali sutalpinti daugiau nei po šimtą tūkstančių gyventojų, o štai mečetė Mekoje pastatyta taip, kad teoriškai joje tilptų net keturi milijonai žmonių. Tai yra labai dideli skaičiai, tačiau Žemėje šiuo metu gyvena daugiau nei septyni milijardai žmonių. O kas jei žvilgtelėtume į pastatus, kurie nėra skirti didelėms žmonių masėms?

Didžiausias šiuo metu statomas pastatas pagal užimamą žemės plotą, yra „Tesla“ gamykla Nevados valstijoje. Visgi, net jei ją prigrūstume žmonių, joje tilptų tik kiek daugiau nei du milijonai žmonių. Maskvoje buvo planuojama statyti didžiausią pastatą pagal naudingą plotą, pavadintą „Krištolo Sala“. Tačiau net ir jį sausakimšai prigrūdus žmonių, būtų galima sutalptinti tik dvylika milijonų žmonių. Tai yra didžiulis skaičius - viename pastate teoriškai tilptų visi San Paulo miesto gyventojai. Bet jei ir tokiame pastate netilptų visi Žemės žmonės, kokį dangoraižį reikėtų pastatyti, kad jame galėtų bent jau stovėti visi septyni milijardai gyventojų?

„Boeing“ gamykla Vašingtone yra didžiausias pastatas pagal tūrį. Jei jame kažkokiu būdu būtų sukurti aukštai (pastatas iš esmės yra didelių angarų sistema), jame teoriškai galėtų stovėti 40 milijonų žmonių. Tai reiškia, kad visai Žemės žmonių populiacijai sutalptinti reikėtų žymiai didesnio pastato. Jei laikytume, kad viename kvadratiniame metre gali stovėti penki žmonės ir jų vidutinis ūgis yra 1,63 metro, visai žmonijai sutalpinti reikėtų didžiulio kubo. Tačiau jis nėra toks didelis kaip jūs galite įsivaizduoti.

Visa žmonija tilptų pastate, kurio išmatavimai būtų 1,346x1,346x1,346 km. Žinoma, tai būtų didžiulis pastatas, aukščiausias planetoje. Tačiau ar galvojote, kad visa žmonija galėtų tilpti pastate, aplink kurį galite apibėgti beveik nepavargę? Toks pastatas nesunkiai tilptų net ir nedideliame mieste. Tiesa, viduje nebūtų patogu, tačiau teoriškai toks pastatas yra įmanomas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(24)
(10)
(14)

Komentarai ()