Atrodo skaniai? Pasirodo net vienas mėsainis gali sukelti ilgalaikius organizmo pokyčius  (4)

Pakanka vos vieno mėsainio ar bulvių traškučių pakelio, kad pasikeistų jūsų medžiagų apykaitai, o organizme įvyktų pokyčiai, susiję su kepenų ligomis ir diabetu, pagal naujausio tyrimo duomenis skelbia „The Independent“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-01-27 Atrodo skaniai? Pasirodo net vienas mėsainis gali sukelti ilgalaikius organizmo pokyčius  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks maistas mažina jautrumą insulinui ir didina riebalų, susijusių su širdies ligomis, lygį. Ypač blogai, jei tokiu maistu mėgstate „pasilepinti“ reguliariai. Dar blogiau, jei nesportuojate, nes fiziškai aktyvių žmonių organizmas gali greičiau atsigauti po riebios picos ar mėsainio su bulvytėmis.

Diuseldorfe esančio vokiečių Diabeto centro mokslininkai atliko tyrimą. Keturiolikai 20-40 metų amžiaus sveikų ir lieknų vyrų jie davė arba vanilės skonio palmių aliejaus gėrimą, arba vandenį.

Palmių aliejaus gėrime sočiųjų riebalų kiekis buvo toks pat kaip ir įprastame mėsainyje su bulvytėmis. Tyrimas parodė, kad palmių aliejaus gėrimas nedelsiant padidino riebalų kaupimąsi ir sumažino jautrumą insulinui, kuris reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.

Šis gėrimas padidino ir trigliceridų kiekį - riebalų, siejamų su širdies ligomis, taip pat pakeitė kepenų funkciją.

Mokslininkų teigimu, reguliarus riebių produktų vartojimas ilgainiui gali sukelti chronišką atsparumą insulinui bei nealkoholinę riebių kepenų ligą.

Palmių aliejaus gėrimas sumažino jautrumą insulinui net 25 proc.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(12)
(18)
(-6)

Komentarai (4)