Vieta kurioje galima rasti šimtus apleistų superautomobilių: kas nutiko, kad šeimininkai juos paliko ir spruko neatsigręždami? (Video)  (1)

Kai kurie pasaulio miestai turi problemą dėl didelio šiukšlių kiekio gatvėse, kiti kenčia nuo didžiulio nusikalstamumo, dar kituose būsto kainos yra tokios aukštos, kad juose gali gyventi tik turtingieji.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-02-02 Vieta kurioje galima rasti šimtus apleistų superautomobilių: kas nutiko, kad šeimininkai juos paliko ir spruko neatsigręždami? (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bet Dubajus turi kiek neįprastą problemą – gatvėse palikti ir niekieno nebenaudojami brangūs automobiliai. Kai kurie iš jų purvą bei dulkes oro uostų aikštelėse ar tiesiog gatvėse renka kelis metus.  Jeigu kada nors esate buvęs Jungtiniuose Arabų Emyratuose, turėjote pastebėti vietinę automobilių kultūrą, kurioje dominuoja itin prabangūs, naujausi superautomobiliai.

Tačiau, kaip ir visas pasaulis, Dubajaus ekonomika patyrė krizę. Prieš maždaug 5–8 metus užsieniečiai aktyviai investavo į naftos verslą bei nekilnojamąjį turtą Dubajuje. Iš uždirbtų pinigų jie pirko prabangius ir brangius superautomobilius, kurie pabrėžė jų statusą bei gyvenimo stilių. Tačiau ekonominis burbulas sprogo ir prasidėjo krizė.

Skolų prispausti užsieniečiai ir vietiniai ėmė bėgti į užsienio šalis. Mat Jungtiniuose Arabų Emyratuose negrąžinta skola yra nusikaltimas, už kurį baudžiama laisvės atėmimo bausme. Prabangūs sportiniai automobiliai jiems mažiausiai rūpėjo, todėl juos žmonės paliko tiesiog gatvėse – juk išvykę iš šalies jie galės nusipirkti naujus.

Dažnai Dubajaus oro uosto stovėjimo aikštelėje paliekami prabangūs „Mercedes“, BMW, „Prosche“ ar net „Ferrari“ markės automobiliai. Šiuose automobiliuose paliekami paskolų dokumentai, atsiprašymo rašteliai, o kartais – net ir užvedimo raktelis spynelėje. Štai 2012 metais policija perėmė gatvėje paliktą ir apleistą itin retą „Ferrari Enzo“ superautomobilį, kuris apleistas stovėjo kelis mėnesius.

Iš viso šių automobilių buvo pagaminta vos 400, o jų vertė dabar siekia apie 1,5 milijono eurų. Šis įspūdingas superautomobilis kartu su keliais kitais buvo parduotas aukcione ir surado naujus namus (tiksliau, garažą). Vietiniai, žinoma, skundžiasi, jog gatvėse vaizdą darko šie apleisti superautomobiliai. O kiti džiaugiasi aukcionuose už žemą kainą parduodamais superautomobiliais.

Na, mes tikriausiai nesiskųstume, matydami šimtus apleistų superautomobilių, stovinčių Lietuvos miestų ir miestelių gatvėse. Žinoma, vargu ar jie ten išstovėtų apleisti taip ilgai, kaip Dubajuje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(76)
(6)
(70)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: