„Windows 10“ tapti pačia populiariausia sekasi labai sunkiai: kodėl vartotojai taip nenoriai pereina prie naujos operacinės sistemos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pjovėjas 2017-02-14 13:11
Ne visai suprantu kas čia keisto? Juk Win7 visai nebloga operacinė. O vartotojas dažnai inertiškas: kam keisti daiktą, kuris geras? PS nepradėkit amžino karo prieš Microsoft operacines. Čia tiesiog turėjau omeny, kodėl nuo vieno jo produktų nepereina prie kito
lizunas 2017-02-14 13:33
Ant Win10 yra problema su kortelių skaitytuvu. Įkiši kortelę ir ji mėgsta atsijungti kas tam tikrą laiką, tarkim jau pažymi bylas ir dingsta langas, pypt pytp vėl iš naujo žymėk.... Ir per tuos metus nespėjo to pataisyti... Tada yra bėda su USB3 išoriniu disku (na su kontroleriu jo), kažkokia irgi painiava...
ekstrymas 2017-02-14 14:12
gailiųosi sumokéjes pinigus uz si slamßta.dar svärstäu pdúoþi i téißma micoœft
amas 2017-02-14 15:41
Aš gailiuosi už dyką gavės tą šlamštą. Buvau palikęs kompą įjungtą ir lyg buvo nustatyta atsinaujint atomatiškai po kažkiek laiko. Grįžtu po atostogų ir žiū win 10. Galvoju lai būna, juk pranešė, kad galima grįžt atga prie win 7. Bet pasirodo tas grįžimas buvo ribotą laiką. Tai va dabar karts nuo karto kompas riesiog pakimba, skleisdamas baisius garsus.
SaMaras 2017-02-14 16:57
ir taip pastoviai su kiekviena (arba turint omeny, kad tik kas antra win versija padori, tai su kas antra) windos'ų versija.. buvo win7 tada verkė kad xp vis nepamiršta, buvo xp verkė kad ant 2000 sėdėjo (po 98 lyg ir noriai ėmė 2000uosius, arba jau nebepamenu)..
braske 2017-02-14 19:22
SaMaras tu teisus dar 95 - irgi buvo patys geriausi o 98 tipo rijo daug resursu ir buvo nesamone nors 95 pastoviai metydavo blue screen savu metu ir 3.11 labai liaupsino ir buvo patys geriausi cia zmogiska kas iprasta tas ir gerai as pats pvz pereidavau prie vis nauju windu ir viskas Visalaik ok na gal tik vista su dvejonem o visi kiti tikrai verti demesi
bahuriux 2017-02-14 19:34
Bet kasnors objektyviai parašykit kuom w10 geriau už w2000? Nu nauja ok bet iš esmės kuom geriau? Juk darba daro programos ir geležis OS tik tarpininkas išvis.
ekstrymas 2017-02-14 20:10
8 ir 10 man patinka.10 uzsikrauna greitai.prijungtus gadgetus atpasyzta puikiai,nereikia instaliuoti driveriu.10'se man nepatinka tik tai,kad negaliu rasti kaip 8'tu nauju programu lango-reikia pastoviai skrolinti per start meniu ir nera yprasto laikrodzio,tik skaitmeninis.o siaip jie man labai patinka.ir kaip pastebejau po paskutinio mano komentaro susitvarke raides .argi jie nenuostabus.10 tai tie patys xp tik su naujom dekoracijom ir labiau automatizuoti nei xp.
ekstrymas 2017-02-14 20:12
na dar pamirsau Cortana yra,bet neturiu mikrofono tai ja ir nesinaudoju.bet kiek skaiciau tai ir geras reikalas
Elite 2017-02-14 22:51
Dirbu su kompais jau daug metu, geriausios versijos buvo, Windows 98, XP, 7. Kalbant apie Windows 10, tai nusivyliau, nes kazkokia nedadaryta sistema perkosta pro windows 8. O windows 9 turbut numire is streso, tai perejo prie Win 10 is kart. Idetas settings, kuris is vis ten sumaltas, tad nebeuztenka jau control panel kaip anksciau viskam, o reikia naudoti abu.. Dizainas labai patiko, bet bugu dar nemazai liko. Buvo kad per 2 metus nesugebejo sutvarkyti Start mygtuko, kad veiktu, nes daug kam jis tiesiog uzstrikdavo, nuo atnaujinimu budavo kad uzkaldavo kompai.. Privatumo politika, tai is vis tragedija ir tai nesikeis. Duodu nuoroda patikimos programos tiems kas nori apsisaugot nuo Windows 10 informacijos rinkimu, nuo kuriu diskas stringa net (tiems kas naudoja HDD). Paciam technologijos.lt saite buvo nekarta straipsniai apie windows telemetry, o db tiesiog uztilo lyg niekur nieko, nors is esmes niekas ir nepasikeite, kaip rinko nuo pradzios jusu failu ir narsymo istorijas, irenginius, taip renka toliau.. Jeigu jums nerupi jusu privatumas, tada jau kita kalba.. PS. Pries kazka darydami bent paskaitykite ka tos programos funkcijos padaro, nes po to asaros bus kad Bing.com neveikia. Jeigu kazkokios jums reikalingos funkcijos kaip Cortana (valdymas balsu) neveiks , tai galesite atsiblokuoti atskirai. Viska ka uzblokuojat galite atblokuot vel be problemu. https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/ Jei paranoja del programos, tai viska galima pasidaryti rankiniu budu, bet tai uztruktu pora val.
zet 2017-02-14 23:13
mano nuomone tai w10 yra blogis. Daug kas neveikia. Buna po update'u ivairiu gliuku - pilni forumai, galite pasiskaityti. Sukasi daug ivairiusiu nereikalingu procesu. Pvz kompiuteriuose be lietimo idiegtas tuchScreeno valdymas ir t.t. Nauja control panel (Metro) turi ne visus nustatymus. Kartais tenka eiti sena panele uzdeti likusius nustatymus. O blogiausia tai tai privalomi update'ai ir restartai kompiuterio. Ypac darbe kai ka nors skubiai reikia padaryti - sas update'as. Galetu isskaiidyti update'us i saugumo, paciu windozu is savybiu(features). Tai dabar viska gruda tau reikia ar nereikia. Va vienas is super Windozu pliusu: https://www.youtube.com/watch?v=VMPeTrHNX1U
ekstrymas 2017-02-15 03:25
srry truputi prisiukslinau
ekstrymas 2017-02-15 03:25
srry truputi prisiukslinau
Paprastas_zmogus 2017-02-15 09:20
Ar pastebėjot, kad užkietėję Windows naudotojai nemėgsta NIEKO? Jie stumia ant Linux, jie stumia ant macOS ir jie stumia ant kiekvienos naujos Windows versijos Čia kažkoks fenomenas
Elite 2017-02-15 15:49
kernel_panikuoja 2017-02-15 17:05
Ai tik nereikia perdet. Pats esu ilgametis FOSS user'is, bet kartais viena ar kita puse yra linkusi "tirstinti" faktus. NVIDIA specialiai nieko brokuoto nedare, o paprasciausiai nepateike kokybes prasme alternatyvios versijos Windows'u driver'iui. Ir siaip visas sitas vajus realiai kilo butent del OPTIMUS'o, kuriam greiciausiai reikia ir tam tikru kernel'io pakeitimu, o NVIDIA is pradziu nenorejo tam skirti resursu. NVIDIA proprietary driver'iai buvo ir yra kokybiskiausi, jeigu kokybe isreiksime palaikomu standartu naujumu ir nasumu native linux zaidimuose. Dauguma Steam'o zaidimu oficialiai net nesupport'ina nieko, isskyrus NVIDIA proprietary, nes Intel'is tik visai neseniai sertifikavosi OpenGL 4.X, o ati/AMD legacy draiveriai pasene, bei neseniai atsirade AMDGPU Pro/SI dar ne visai production ready.
zet 2017-02-15 20:24
tavo komentaras yra fenomenas. Realiai kazkas ateina ir pasako: tavo saldytuvas niekam tikes , va naujas, privalai pasikeisti. Atrodo biski geriau bet realiai skiriasi tik smulkmenom. Na plius retkarciais persikraus (gal prarasi koki produkta). Plius jei yra super produktu, reiks sudetingai juos perdeti (perinstaliuoti) ir t.t. Taigi priesingai. Windozu zmones buna patenkinti tuo ka turi, susitvarke vienaip ar kitaip ir jiems realiai nereikia kito per prievarta brukamo. Yra pas mane namie 3 kompa (iskaitant darbini). Windows 7, windows 8.1, windows 10. Labiausiai esu patenkintas windows 8.1 ir vien del to, kad issimetes ko nereikia, update'us visus isjunges ir tik pats retkarciais praleidziu sequrity update'us. Nors ar klausimas ar tai yra gerai - nezinau. Teko forumus skaityti kai po vieno kompas suletejo. Tai teko pakonfiguruoti windows deffender'i. Forumuose pas kai kuriuos po sio atnaujinimo isvis vos kompai gyvi liko. Na speju po 3 menesiu windowsai isleido istaisyma. O tevai turi xp. Ir jis viska daro ko reikia ju minimalioms reikmems. Tiesiog Microsoftas dabar negraziu budu eina, kad pvz nauja gelezis nesisuks tiesiog ant kitokiu windozu gegu w10. Ir visi nauji kompai bus priversti gauti. P.s. Kai paspaudziau mygtuka update is w8 i w8.1 tai sunku pavadinti tai update'u. Realiai perinstaliavo windowsus. 90% instaliaciju sugedo. Kadangi buvo visokiu servaku ir imantrybiu pridiegta, tai praradau gal 3 dienas minimum kol sudiegiau per daug.
ekstrymas 2017-02-15 20:34
nestumiu as ant nieko yra kas patinka kas ir nepatinka.tarkim linuxai man patinka,bet nenaudoju ju nes yra kas ir nepatinka-kvaila/paini instaliacija(buvo) ir jei nulusta tai nulusta konkreciai,nepades jokia knopkiu kombinacija.be to negali zaisti zaidimu(taip,nesu rimtas zmogus,kompiuteris man tik pramogai),o steamu nepasitikiu,nes karta pamirsau slaptazodi,o jie gerai nuluze buvo kokiems pusei metu. macas man gerai tik pripratau prie windowsu ir ant AMD'uskes nesiinstaliuoja apelsu operacine.ir mano manimu savo krauju ir prakaitu sukrautas kompiuteris yra tikrasis kompiuteris.tik taip jauciuosi kietas. o siaip isiinstaliuociau visus tris,nors ir windowsa 10 geri,nebera virusu.ir nesu per daug nusiviles widowsais(apart raidziu misraines),kad mokejau pinigus ar mokejau 10 kart daugiau nei kitos operacines kainuoja.
Taspac 2017-02-16 07:35
Kam nepatinka Windows naudokite Android. O jei rimtai, tai alternatyvų praktiškai nėra (graužtuko iš principo nenaudoju).
Paprastas_zmogus 2017-02-16 09:08
Esu sutikęs žmonių su religiniais įsitikinimais. Vienas iš principo nenaudojo Windows, tai kai reikėjo jam Photoshop (cc) failą atsidaryti, buvo apgailėtina vargšelis bandė atsidaryt su cs2 versija Moralas: religija yra kvailas dalykas