Lietuviškos veiksmo kameros nušluostė nosį pačiam rinkos flagmanui

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

S.J 2017-02-15 11:03
Siaip nera cia ko stebetis. Lietuvoje vis dar iprasta pirkti kas pigiausia. Palyginus Go Pro ir acme kameras, tai skirtumas vos ne 4-6 kartus. Bet klausimas kokybe ar tikrai atitinka GoPro kameras.
boom 2017-02-15 11:48
Vaizdo stabilizavimo nėra, GPS nėra, su spalvom ir pereksponavimu irgi nekas (nebent per paramterus galima kažką keisti). Bet vėl gi, kainos skiriasi kartais. Kaip Tapinas pasakytų, "tas ant to". Tad žmogui lieka pasirinkimas, ar tikria jam reikia atitinkamų funkcijų ir vaizdo kokybės (kaip pastebėjau, nemažai per daug galvos nesuka sau dėl spalvų realumo, aštrumo ir kitų dalykų) tai gali šioj vietoj ir pataupyti. Svarbu rinktis pagal savo poreikius.
JJ_JJ 2017-02-15 13:03
Manau, kad lyginti GoPro ir ACME pardavimus Lietuvoje yra švelniai tariant nelogiška. GoPro yra aukštos kokybės produktas už atitinkamą kainą. Tokį produktą perka arba tie, kurie supranta kas yra geras daiktas ir žino ko nori. Tuo tarpu ACME niekada iki šiol nepasižymėjo gera produktų kokybe. ACME veiksmo kameras perka tie, kas nori sau arba dovanai nupirkti veiksmo kamerą, tačiau tam nori išleisti kuo mažesnę pinigų sumą ir visiškai nesvarbu ar tas daiktas bus kokybiškas ar ne. Deja Lietuvoje žmonės linkę taupyti ir pirkti tokius nieko vertus daiktus kaip ACME, eStart ir t.t. O paskui, deja, tenka gailėtis, kad produktas netenkina lūkesčių.
bahuriux 2017-02-15 13:57
Vaizdo stabilizavimas gerai, bet kiek iš jūsų esat telikuose išjunge, atvirkštinę funkcija kuri visada įjungta palei nutylėjima "dirbtinis vaizdo drebinimas ir destabilizavimas". Telikų gamintojai ją vadina įvairiai ""true" motion", "motion+" ir panašiais briedais, tai niekam niekada neijokiom aplinkybėm nereikalinga funkcija, kuri įjungta visada, o kad ją išjungti giliai nustaymuose reikia pasiknaisioti. Normalus vaizdas pasidaro itin šlykštus, kai pvz zinių vedėja truputi juda neįtemą, tai kaip filmuota būtu su buitine videokamera ir dar matosi, kad drebėjimas/judėjimas vyksta dirbtinai palei algoritmą. Dėl kamerų net neabejojų, kad yra softo sutvarkyti/redaguoti tą video, kad nedrebėtu.
amas 2017-02-15 16:00
O tai go pro, kokybės standartas?
bahuriux 2017-02-15 16:14
Tikrai konkurencinga kaina, bet aišku, neturi būti lyginamas su gopro. Ir pirma kartą užsakomasis straipsnis man buvo naudingas.
Pumper 2017-02-15 16:18
Ne tik prasta vaizdo kokybė ir funkcijų trūkumas, bet kai ACME perki, tai būk pasiruošęs, kad po poros mėnesių teks į šiukšlyną mesti, nes ilgiau nelaiko.
Nukainotas 2017-02-15 22:29
Na va kaip, o aš jau daug metų žiūriu video tik su vienokiu ar kitokiu motion interpolation, o be jo man atrodo tragiška senovė ir nuo mirgėjimo ima skaudėti galvą. Ne visi algoritmai vienodi, kai kurie natūraliai sugeneruoja vaizdus, kai kurie šiek tiek keistai (bet vistiek daug geriau žiūrėti negu 24 fps). Su PC išmėgink SVP (smooth video project), nustatyk geriausią kokybę (jei CPU leidžia), gal pakeisi nuomonę.
Plastique 2017-02-15 23:49
Su pastaruoju teiginiu bent iš dalies nesutikčiau nes su tokia pat mintim kaip tavo, sugedus pelei pasiėmiau acme pelytę, tai jau 3 metai eina ir laiko ilgiau nei prieš tai buvę logitechai kaip bebūtų keista. Kaime senos acmes kolonėlės jau kažkur 4 metai kas diena naudojamos, nešiojamos kolonėlės pusmeti tik atlaikė (išplyšo laidai, galima buvo sulituot, bettt ...) . Acmes didžiausia problema pigios dalys ir dažniausiai prasta kokybė, kas lemia žema kainą, bet jeigu pasiseka kartais galima ir išlošti pvz. vienoda kaina - no name brendas vs acme, tai geriau jau acme, žinomas brendas - didesnė kaina vs acme, nepatingėkit pažiūrėt kokybės / review ir tada spręskit. O Dėl kamerų, tai jeigu finansų nėra ant go pro, bandyt ieškot kiniškų analogų, jų yra labai daug, o ir kainos ženkliai mažesnės, kokybė - panaši.
bahuriux 2017-02-17 08:23
Tu manes nesupratai aš ne apie tą funkcija kuri iš 24 kadrų per s padaro 100 kadrų, užpildant ir tarpą ne tuo pačiu statišku kadru, bet imant vidurkį vaizdo, ta technologija gera. Aš apie suknistą dirbtinį vazdo klibinimą į šonus palie gaidišką nuspėjamą algoritmą, vemt verčia iškar išjungiu tas nesamones,
boom 2017-02-17 08:38
Taip, softo yra. Bet yra kelios bėdos, ar yra nemokamo softo - nežinau. Kita bėda, dar papildomai sugaiši laiko encodindamas video. didžiausia bėda, kad toks vaizdo "sutvarkymas" padaromas apkarpant video. Kuo labiau apkarpysi video, tuo labiau bus galima vaizdą "stabilizuoti". O stabilizacija tokia, kad apkarpomas video iš tam tikrų šonų, kad centre būtų išlaikomas kažkoks objektas. Tai jei turi video full hd, po tokio apkarpymo prarasi ne tik rezoliucojos, bet ir pačio kadravimo, t.y. vaizdas bus apkarpytas. Pagrinde vaizdo stabilizavimas yra daugomj action kamerų, tik toks apkarpymas daromas on the fly, bet rezultatas panašus, pvz gauni nebe 170 FOV, bet tik 120 laipsnių FOV. Tiesa, rezoliucija nenukenčia. Dabar vieni padarė jau ir optinį vaizdo stabilizavimą, tai gal kitam sezonui ir kiti gamintojai tą turės. Aišku galima naudot visokius gimblus, bet jie ir papildoma įranga, kurią reikia tampytis, o ir kainos ne mažesnės už kameros.
soulshot 2017-02-18 21:34
Is acme ilga laika nebuvo verta tiketis kokybes ir daabar neverta...sh buvo sh ir liks...
sub 2017-02-20 15:00
Vienintelis pigus konkurentas GoPro yra Xiaomi yi kamera. Jei neturi finansų, tai Acme puikus pasirinkimas. Bet net nėr ką lygint GoPro. Čia tas pats, kas Mb lygint su VAZ. Lygiai tas pats.