JAV įpykdyta tiek, kad jau tyliai planuoja pašalinti Šiaurės Korėjos vadovybę?  (2)

Kasmetinės JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos „Foal Eagle“ šiemet stebina – prie karių prisijungs ir JAV specialiosios paskirties karinis dalinys SEAL. Tai tos pačios pajėgos, kurios sunaikino Osamą bin Ladeną, praneša Pietų Korėjos žiniasklaidos priemonė „Joon Gang Daily“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmetinės JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos „Foal Eagle“ šiemet stebina – prie karių prisijungs ir JAV specialiosios paskirties karinis dalinys SEAL.

Tai tos pačios pajėgos, kurios sunaikino Osamą bin Ladeną, praneša Pietų Korėjos žiniasklaidos priemonė „Joon Gang Daily“.

Tvirtinama, kad SEAL būrys prisijungs prie dviejų šalių karių tam, kad būtų simuliuojama ataka, kurios metu siekiama pašalinti Šiaurės Korėjos vadovybė.

Pentagono atstovas vadas Garys Rossas „Business Insider“ patikino, kad JAV kariuomenė nesitreniruoja jokioms „pašalinimo misijoms“. Vis tik Pietų Korėjos žiniasklaidos iškelta idėja galėtų labai derėti su kovo 1 dieną „Wall Street Journal“ paviešinta informacija, kad Baltieji rūmai galvoja apie karinius veiksmus prieš Kim Jong Uno režimą.

SEAL būrys į Pietų Korėją iškeliavo lėktuvnešiu „USS Carl Vinson“, praneša Pietų Korėjos žiniasklaida.

Pietų Korėja pastaruoju metu leidžia tarptautinei bendruomenei suprasti, kad minėtoji JAV misija būtų tikrai reikalinga. Be to, ir pačioje tarptautinėje bendruomenėje padaugėjo tokią idėją palaikančiųjų po paskutinio Šiaurės Korėjos atlikto raketų testo, kuriuo metu buvo simuliuojama ataka, skirta nugalėti JAV ir jos sąjungininkų pajėgas.

„Siųsime svarbią žinią Šiaurės Korėjai, kuri nuolatos rengia karines provokacijas“, - taip apie karines pratybas kartu su JAV atsiliepė Pietų Korėjos ministerijos pareigūnas.

„Foal Eagle“ pratybose kartu su nuolat Pietų Korėjoje esančiais 28 tūkst. karių treniruosis ir dar 3,6 tūkst. atvykusių JAV karių. Pratybų operacijos skirtos sąjungininkų pajėgų pasiruošimui galimam konfliktui su Šiaurės Korėja vyks sausumoje, ore ir vandenyje.

Pratybose pasirodys ir nauji JAV naikintuvai F-35, kurie padės simuliuoti atakas prieš Šiaurės Korėjos raketinę infrastruktūrą. Pietų Korėjos žiniasklaidos duomenimis, simuliacijoje dalyvaus ir naikintuvai F-22 ir povandeninis laivas.

„Didesnis karių skaičius ir įvairios JAV specialiosios pajėgos įsitraukia į šių metų „Foal Eagle“ ir „Key Resolve“ pratybas, kurių metu bus simuliuojamos misijos, skirtos infiltruotis į Šiaurės Korėją, pašalinti jos lyderius ir sunaikinti pagrindines jos karinių pajėgų bazes“, - „Yonhap“ naujienų agentūrai patvirtino neįvardytas pareigūnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(74)
(14)
(60)

Komentarai (2)