Slaptos kameros Lietuvoje fiksuoja šimtus pažeidimų: dabar sulauksite baudos kvito net nepamatę policininko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ŽilvinasM. 2017-03-21 18:21
Baudos tapo valstybės verslu. Tai jau nebe prevencija, o tiesiog pasipinigavimas. Begalės nežymėtų automobilių, paslėptos kameros...
Nerealiai 2017-03-21 22:41
Niekas nedraudžia važinėtis pagal taisykles. Jei visi įsikals į galvą, kad gali būti nubaustas bet kur ir bet kada, nebeliks tikslo nesilaikyti taisyklių. Bus paprasčiau važiuoti taip kaip pridera, nei po to gaišti laiką ir pinigus už kelias sutaupytas minutes. Ar kaip tu įsivaizduoji prevenciją? Švieslentes su užrašu nevairuokite išgėrę, būkite mandagūs kelyje ir t.t?
Evil Goku 2017-03-21 23:03
Matau dvi teigiamas puses: 1) Sumažės pažeidimų 2) Į biudžetą bus surenkama daugiau pinigų, naglų asmenų sąskaita
sub 2017-03-22 12:28
ŽilvinasM. - eismo taisyklių pažeidėjai tapo dideliu galvos skausmu visiems normaliems žmonėms, kurie nori saugūs pereiti perėją, važiuoti dviračiu važiuojamąja dalimi, nenukentėti dėl kažkieno skubėjimo. Tai labai teisinga prevencija, kuri, kaip Evil Goku minėju, iš naglų tik savim besirūpinančių žmonių surinks daugiau pinigų į biudžetą. Nepatinka - nevairuok, arba emigruok. Rusijoj tu pritaptum visai, ten daug bendraminčių būtų.
soulshot 2017-03-25 15:23
Oi kaip dziaugiuosi tokiom priemonem kur keliu gaidelius sutramdo..gal ir mes bent karta isivesim normalia tvarka be marozu keliu gaideliu kuriem taisykles negalioja..
Arns 2017-03-27 09:06
Bauda ir yra prevencija. Aukštesnė pakopa, kai įspėjimai nebe padeda. Iš oro nebaudžia. Jei gavai baudą, kažką pažeidei. Nemanyk, kad ženklas galioja tik tol kol jis vizualiai matomas. Bėda tik, kad Lietuvoje stipriai per mažai policijos keliuose. Jei užsienyje radarai reikalingi tik probleminėse vietose, čia kontrolės reikia judančios. Didelė dalis probleminių vietų sukurtos būtent gaidelių. Pradedi žiūrėti vienon pusėn, jie jas perkelia kiton.
immortallt 2017-03-27 09:22
Tam, kad baudos veiktų, svarbu ne tik baudos dydis, bet ir neišvvengiamumas. Jei būt pagautam tikimybė tik 0.1%, tai 500€ bauda už ištisinės kirtimą būtų suvokiama kaip mažai šansų gauti, realiai tik 0.5€. Bet jei tikimybė pagautam būtų 10%, tai jau kitas reikalas. Dabar gedimino pr. ištisai stato savo mašinas ant dviračių tako, įjungia ant avarinio ir išbėga. Tai situacija kiekvieną rytą ir niekas nekreipia dėmesio. Ir tokių statytojų tik daugėja, nes mato, kad niekas nebaudžia.
SaMaras 2017-03-27 11:30
visiškai sutinku. Pastebėjau net ant savęs. Nors įprastai taisyklių stengiuosi laikytis, bet kartais pavargsti būti pavyzdingu vairuotoju ir kai ~30-40 proc vairuotojų daro "šortkutą" ne pagal taisykles o tavo kelionė nuo to tik ilgėja.. ir kiekvieną dieną vis labiau (įprastame maršrute dideli kelio remonto darbai) tai nejučia ir pats patampi (ok, ok, jutau, kada patapau) prasižengėliu ir važiavau negerai. Bet esmė tas ir yra, kad nebaudžiamumas ir matymas to kad prasižengę nebaudžiami tai tikrai nei trupučio nepaskatina tapti geresniu.