„Apple" kuria neįprastus akinius: manoma, jie galėtų atstoti išmanųjį telefoną (Video)  (1)

„Apple“ pradėjo kloti pamatus savo ateičiai, kadangi investavo į papildytosios realybės (PR) technologiją. Pastaroji perteikia mūsų pojūčius, sujungdama juos su kompiuterio sukurtu turiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

PR dabar netgi laikoma svarbesniu ar daugiau ažiotažo keliančiu projektu nei „Apple Titan“. Primename, kad būtent „Titanu“ buvo vadinamas „Apple“ kurtas automobilis. Tiesa, nei pati „Apple“ kada patvirtino, kad kuria automobilį, nei ji pati pasiūlė tokį pavadinimą.

Visgi „Apple“ ir „Facebook“, pranešama, ruošiasi susirungti su slaptu Floridoje įsikūrusiu startuoliu „Magic Leap“ bei „Microsoft Hololens“ kuriant papildytosios realybės akinius. Manoma, šis įrenginys galėtų atstoti išmanųjį telefoną žmogaus delne.

„Magic Leap“ jau spėjo sulaukti finansinės injekcijos, siekiančios 1,4 mlrd. JAV dolerių, iš „Alphabet“, „Alibaba“ ir kitų kompanijų, kad ši sukurtų lengvus PR akinius, kuriuos būtų galima naudoti įprastoje lauko šviesoje.

Tokie akiniai būtų didesni nei įprasti akiniai, taip pat jiems reikėtų procesoriaus ir baterijos. Kaina turėtų siekti apie tūkstantį JAV dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (1)