Lietuvos kariškiai sugalvojo, ką darys su 40 tūkst. amerikietiškų šautuvų M-14  ()

Lietuvos kariuomenė šiemet ketina modernizuoti dalį turimų pusiau automatinių šautuvų M-14, kad šie atitiktų taikliųjų šaulių ginklams keliamus reikalavimus. Taip LRT TELEVIZIJOS laidai sako Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos kariuomenė savo arsenale turi maždaug 40 tūkst. amerikietiškų šautuvų M-14. Šis ginklas yra labai geras ir vertinamas karių, tačiau morališkai jau pasenęs.

Lietuvos kariuomenė šiemet ketina modernizuoti dalį turimų pusiau automatinių šautuvų M-14. Ginklai bus modernizuojami pagal dvi koncepcijas, kurias sukūrė LK Mokymo ir doktrinų valdyba (MDV) ir Specialiųjų operacijų pajėgos (SOP).

„Pagal MDV koncepciją ketinama modernizuoti apie 350 šautuvų, kurie bus skirti lengvajai pėstininkų brigadai „Aukštaitija“ priklausantiems parengtojo rezervo kariams ir krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnaujantiems kariams savanoriams. Šiam projektui numatyta 585 tūkst. eurų, iš kurių apie 208 tūkst. – šalies gyventojų Lietuvos kariuomenei skirtos lėšos (2 proc. nuo GPM).

Pagal SOP koncepciją modernizuoti M-14 bus skirti SOP kariams. Šiam projektui skirta suma yra neskelbtina“, – teigia generolas J. V. Žukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(30)
(7)
(23)

Komentarai ()