Gerų žmonių netrūksta - vyras į Kryžkalnį atvažiavo iš Šilutės, kad padėtų nepažįstamam vairuotojui  ()

Ką daryti, jei viduryje kelio sprogsta automobilio padanga, o atsarginės nėra? Taip pirmadienį nutiko vienam vairuotojui, važiavusiam magistrale Kaunas – Klaipėda. Į bėdą patekęs vairuotojas Evaldas nusprendė pagalbos kreiptis į internautus ir „Facebook“ vairuotojų grupėje ėmė gyvai transliuoti apie savo problemą. Dalis žmonių tik pasijuokė iš vairuotojo, kad šis nesivežioja atsarginio rato, arba komentavo bereikšmius dalykus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neliko abejingas

Bet atsirado ir vienas vairuotojas, vardu Vaidas, nusprendęs pagelbėti. Geradaris važiavo net iš Šilutės iki Kryžkalnio bei atvežė ratlankį su padanga nelaimės ištiktam „Audi“ vairuotojui.

„Ačiū Vaidui už pagalbą sunkiu momentu beviltiškoj padėtyje. Padanga sprogo pusiaukelėje. Likom apšalę, kad dar tokių žmonių likę! Pagarba“, – rašė pagalbos sulaukęs Evaldas.

Geras darbas sulaukė ir kitų vairuotojų pagyrimo.  „Galiausiai žmogus nepatingėjo nuvažiuoti nemažą atstumą bei pagelbėti. Jei būtų kokios pagalbos nominacijos Lietuvoje, tikrai būtų galima į ten pretenduoti šiam žmogui, – rašė įvykį stebėjęs lrytas.lt skaitytojas. – Didžiuojuosi tokiais žmonėmis ir tikrai norisi parodyti, kad Lietuvoje galima gauti pagalbą.“

Įvažiavo į duobę

„Važiavome iš Kauno į Klaipėdą dirbti. Kadangi buvome penkiese, bagažinėje nebuvo vietos ir teko išimti atsarginį ratą, kad tilptų maistas, drabužiai ir kiti reikiami dalykai.  Kaune, Aleksoto rajone, važiuodami pataikėm į labai nemažą duobę. Padanga atrodė sveika, bet bevažiuojant link Klaipėdos autostradoje ties 199 kilometru sporogo ratas. Nebežinojome ką daryti, sugalvojau padaryti gyvą transliaciją į „Facebook“ grupę „Viskas apie automobilius“. Kreipiausi su pagalbos prašymu. 

Bet iš 300 žiūrėjusių žmonių atsirado tik vienas, Vaidas Barkauskas. Pasakė kad valandos bėgyje bus. Mes galvojome, kad tai eilinis žmogus, kuris tiesiog pajuokavo, kaip ir daugelis žiūrėjusių transliaciją. Bet nustebome, kai Vaidas atvažiavo. Padėjo pakeisti ratą. Pabendravome. Pasidalinome patirtimi ir išsiskirstėme.  Pažadėjom Vaidui, kad grįždami į Kauną pas jį užsuksim, o kai bus Klaipėdoje, leisim pavažinėti ant karuselių, prie kurių dirbame“, – pasakojo Evaldas.

Sulaukė pagalbos

Jis bandė ieškoti pagalbos ir prieš paskelbdamas apie nelaimę „Facebook“, bet judrioje autostradoje atsirado tik vienas žmogus, kuris palengvino draugų problemą.

„Iki transliacijos „Facebook'e“ bandėm stabdyti mašinas. Bet buvo tik 3 atvejai – vieni persirikiuodavo į kitą juostą, antri pamojuodavo, o treti tik parodydavo pirštų kombinacijas.  Bet vienas vyriškis sustojo ir norėjo padėti. Gaila, bet jo atsarginis ratas mums netiko. Tai jis važiuodamas link Klaipėdos paėmė mano panelę ir dar du draugus, o mes likome laukti pagalbos.

Nuo mūsų visų Vaidui labai didelis ačiū! Retas žmogus kuris išties pagalbos ranką, – sakė vairuotojas. – Malonu, kad yra tokių žmonių. Mes patys važiuodami padėdavome visiems kas stovėdavo šalikelėje. Padėdavom kuo galėdavom. Bet likom labai nustebę kai mums padėjo. Žmogus iš Šilutės mums ratą atvežė – tai yra kažkas vau.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(27)
(1)
(26)

Komentarai ()