Vieni gražiausių automobilių tapo dar gražesniais: ar pastebėsite atnaujintų „Maserati GranTurismo“ ir „GranCabrio“ pasikeitimus?  ()

Prieš kelias dienas su atnaujintais „Maserati GranTurismo“ ir „GranCabrio“ modeliais beveik vienu metu galėjo susipažinti ir amerikiečiai, ir šio legendinio automobilių gamintojo gerbėjai Europoje. JAV automobilių pristatymas vyko greta Niujorko akcijų biržos, iškart po to atnaujintus modelius pamatė ir legendinio Gudvudo greičio festivalio lankytojai D. Britanijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Maserati GranTurismo“ istorija siekia 1947 metus, kai „Maserati A6 1500 GT“ modelis pirmą kartą buvo parodytas Ženevos automobilių parodoje.

Praėjus dešimčiai metų buvo pristatytas pirmas masinei produkcijai skirtas 3500 GT. Dabartinio modelio pirmtakas 3200 GT debiutavo 1998-iais. Šis automobilis turėjo 3,2 litro darbinio tūrio V8 benzininį variklį, kuriam pasiekti 370 AG galią padėjo dvi turbinos.

 

Dabartinis „GranTurismo“ debiutavo prieš dešimtmetį, taigi kosmetiniai ir kiek rimtesni atnaujinimai jam atliekami ne pirmą kartą.

Tiek „GranTurismo“, tiek „GranCabrio“ turi 4,7 litro darbinio tūrio V8 variklį, kuris papildomą oro padavimą suteikiančių turbinų ar kompresorių sugeba išvysto 460 AG galią ir 520 Nm sukimo momentą. Gamintojas skelbia, kad šie motorai rankomis surenkami „Ferrari“ gamykloje Maranele. Galia galiniams ratam perduodama per šešių pavarų automatinę ZF greičių dėžę.

„Maserati“ skelbia, kad atnaujintų modelių salone patogu kaip ir anksčiau, tik naujų technologinių sprendimų pasirinkimas platesnis.

Technologijų mėgėjams patiks naujas 8,4 colio lietimui jautrus ekranas automobilio funkcijoms valdyti, kokybišką garsą užtikrins aukščiausio lygio „Harman Kardon“ garso įranga.

Automobilius bus galima derinti su „Apple CarPlay“ ir „Android Auto“ programomis išmaniuosiuose telefonuose. „Sport“ komplektacijos „GranTurismo“ nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgės per 4,8 sekundės ir galės pasiekti maksimalų 299 km/val. greitį.

Šiek tiek lengvesnės MC versijos bus greitesnės. Iki 100 km/val. jos įsibėgės per 4,7 sekundės, o maksimalus greitis sieks 301 km/val.

Atnaujinti automobiliai į gatves išriedės 2018 metų pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai ()