Naujas Turkijos didvyris, išgelbėjęs beveik pasmerktą lėktuvą (Video)  (3)

Ukrainos pilotai Stambule beveik aklai nutupdė krušos suniokotą avialainerį: stichija buvo sudaužiusi keleivinio lėktuvo „Airbus A320“ nosį, kurioje sumontuoti svarbiausi jutikliai bei automatika, ir priekinius kabinos stiklus – dėl daugybės įtrūkimų jie buvo tapę neperregimi, rašo newsru.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įraše matyti, kaip ekipažo vadas Oleksandras Akopovas Stambulo Atatiurko oro uoste tupdo pakrypusį ant vieno sparno lėktuvą, o netoli nusileidimo tako stovintys žiūrovai turkiškai šaukia: „Jis nenutūps, nenutūps!"

Kaip praneša „Avianews“, avarinė situacija susidarė ketvirtadienio vakarą. Lėktuvas „Airbus A320“, priklausantis Turkijos aviakompanijai „Atlasglobal“, reisu UH250 atskrido iš Charkovo į Stambulą, o 18.40 val. vietos laiku pakilo kitam skrydžiui iš Stambulo į Erkaną Šiaurės Kipre.

Turkijos leidinys „Airporthaber“ skelbia, kad pakilęs lėktuvas 1,2 km aukštyje pateko į audrą ir buvo smarkiai apdaužytas stambios krušos. Ukrainiečiai pilotai nusprendė apgręžti lėktuvą ir beveik aklai leistis Stambule.

Jau nusileidęs O.Akopovas paaiškino, jog specialiai pavertė lėktuvą ant vieno šono, kad per sveiką likusį šoninį langą matytų, kur yra nusileidimo takas. Lėktuvu skrido 121 keleivis ir šeši ekipažo nariai.

Įspūdingai profesionalus nusileidimas ir krušos apgadintas A320 video siužete

Pats O.Akopovas po neįtikėtinai sėkmingo nusileidimo neslėpė džiaugsmo: „Skraidau jau 30 metų. Matėte, kaip lėktuvas nutūpė? Normaliai? Keleiviai gyvi... Įprastas profesionalus patikimumas. Mūsų radaras nerodė šio oro reiškinio (krušos), todėl taip išėjo. Buvo sunku. Bet svarbiausia – žmonės sveiki.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(32)
(1)
(31)

Komentarai (3)