Internete pasklido nuotrauka, kaip iš tikro atrodo garsusis „Tesla“ sunkvežimis  ()

„Tesla“ įkūrėjas Elonas Muskas iki šiol neatskleidė tikslesnių detalių apie ruošiamą elektrinį vilkiką, kurį dar prieš kurį laiką pavadino tiesiog „Semi“. Tačiau atsirado itin atkaklių fotografų, kuriems jau pavyko užfiksuoti prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reddit“ naujienų ir diskusijų tinklapyje neseniai pasirodė pirmoji „Tesla Semi“ nuotraukoje.

Joje matomas visas vilkiko šonas ir šiek tiek priekinės dalies.

Sprendžiant pagal aplinką, sunkvežimis galėjo būti ruošiamas testams arba daromos oficialios jo nuotraukos.

Telefonu užfiksuotame kadre aiškiai matoma elektrinio vilkiko kabina, kurioje kaip ir galima tikėtis, nėra įprastiems sunkiasvoriams būdingų didžiulių radiatoriaus grotelių.

Panašu, kad sunkvežimis bus itin aerodinamiškas, be to jo dizainas artimas E. Musko anksčiau demonstruotiems eskizams. Kompanijos atstovai nepatvirtino, ar tai išties jų prototipas.

Žinių apie „Tesla Semi“ kol kas nėra daug. Rugpjūčio mėnesį naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad sunkvežimis vienu įkrovimu galės nuvažiuoti nuo 300 iki 500 kilometrų atstumą. Jei šie duomenys pasitvirtins, vilkikas bus tinkamas tik vietiniams maršrutams.

„Tesla“ nėra vienintelė kompanija intensyviai ruošianti elektrinį sunkvežimį.

„Cummins“ inžinierių sukonstruotas AEOS turės 140 kilovatvalandžių talpos bateriją ir galės vežti iki 22 tonų svorio krovinį. Skelbiama, kad veikimo nuotolis vienu įkrovimu turėtų siekti maždaug 100 mylių (160 kilometrų).

Tuo pat metu žadama, kad šį vilkiką gamintojas aprūpins 140 kilovatų galios krovikliu. Šis būtų dar galingesnis nei „Tesla“ šiuo metu naudojama „Supercharger“ sistema.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()