„Samsung Electronics“ vadovas paskelbė, kad įmonėje prasidėjo dar „neregėta krizė“ ir atsistatydino  ()

Didžiausia Pietų Korėjos įmonė „Samsung“ prarado dar vieną vadovą. Netrukus po trečiojo finansinio metų ketvirčio rezultatų paskelbimo, bendrovės „Samsung Electronics“ vykdantysis direktorius ir vadovų tarybos vicepirmininkas Oh-Hyun Kwonas paskelbė, kad nuo 2018 m. kovo palieka kompaniją, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laiške kolegoms O. H. Kwonas rašė: „Jau labai ilgą laiką apie tai intensyviai galvojau. Tai nebuvo lengvas sprendimas, bet jaučiu, kad jo atidėlioti nebegaliu. Susidūrėme su neregėta, viską apimančia krize ir esu tikras, kad atėjo laikas kompanijai pradėti iš naujo, su nauja dvasia ir nauja vadovybe, kad galėtume geriau reaguoti į iššūkius, kylančius greitai besikeičiančioje IT pramonėje“.

Veikiausiai užsimindamas apie „neregėtą krizę“ O. H. Kwonas galvoje turėjo „Samsung“ įmonių grupės faktinio lyderio Lee Jae-yongo nuteisimą penkeriems metams laisvės atėmimo po to, kai paaiškėjo, kad jis užsiiminėjo kyšininkavimu, turto grobstymu, melavimu davus priesaiką. L. Jaeo-yongo teismas priskirtinas kyšininkavimo skandalui, pasiekusiam ir Pietų Korėjos prezidentūrą – praėjusiais metais apkalta pareikšta tuometinei šalies prezidentei Park Geun-hye, kuri šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę.

L. Jae-yongas yra „Samsung“ grupės vadovų tarybos pirmininko Lee Kun-hee sūnus ir iki šiol buvo vadinamas „Samsung“ imperijos paveldėtoju. Nors manoma, kad Lee Kun-hee pirmininku liks iki gyvos galvos, dėl problemų, susijusių su sveikata, jis faktiškai atsitraukė nuo veiklos „Samsung“ grupėje, tad nuo 2014 m. įmonių grupei vadovauja jo sūnus.

„Samsung Electronics“ vykdantysis direktorius O. H. Kwonas įmonėje dirbo 32 metus. Kol kas oficialiai nepaskelbta, kas užims jo vietą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(3)
(10)

Komentarai ()