10 daiktų, kurie palengvins keliones automobilyje - kai miegas ant galinės sėdynės neišvengiamas, o planšetė naudojama kaip GPS  ()

Kelionės automobiliu gali būti patogios, jei joms pasiruošite. Tam reikia galybės daiktų ir jūs juos tikriausiai jau turite savo pirkinių sąraše. Tačiau yra ir tokių gaminių, apie kuriuos pagalvojame retai, nors jie tikrai gali palengvinti ilgas keliones automobiliu. Štai 10 tokių daiktų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Pripučiamas čiužinys galinei sėdynei

Miegoti lengvajame automobilyje nėra labai patogu jau vien dėl vietos trūkumo, tačiau nepadeda ir tai, kad visi paviršiai yra pritaikyti sėdėjimui, o ne gulėjimui. Šis paprastas pripučiamas čiužinys galinę sėdynę gali paversti lova. Nors taip iš pirmo žvilgsnio ir neatrodo, jis padidina miegojimui skirtą plotą, nes užkloja ne tik sėdynę, bet ir tarpą tarp jos ir priekinių sėdynių. Aišku, erdve tokios lovos nepavadinsi, tačiau laikinam puilsiui ji tikrai tinka.

Pirkdami šį čiužinį automobiliui gausite ir porą pripučiamų pagalvių. Viskas pagaminta iš PVC plastiko, padengto sintetine velvetą primenančia danga, kuri yra švelni odai. Kartu gausite ir elektrinę pompą, kuri gali būti įjungiama tiesiai į automobilio elektros sistemą. Šis pripučiamas automobilinis čiužinys kainuoja  €26,53, dar €15,43 kainuos siuntimas, jei šią prekę užsakysite į Lietuvą.

2. Akinių laikiklis

Ar būna taip, kad pakeitus važiavimo kryptį jums į akis pradėtų spiginti saulė, o akiniai būtų kažkur nukišti taip, kad juos sunku greitai surasti? Ši problema dažnai pasitaiko pavasarį ir šaltuoju metų laiku, kuomet akinių nuo saulės taip dažnai nebenaudojame. Šis labai paprastas ir pigus plastikinis laikiklis akinius visuomet laikys virš vairuotojo galvos.

Iš ABS plastiko pagamintas laikiklis lengvai užsikabina ant bet kokio paviršiaus automobilyje, tačiau patogiausia akinius laikyti ant skydelio nuo saulės. Šis laikiklis turi ir paminkštinimą, todėl akinių nesubraižys, o juo naudotis galėsite viena ranka net nenuleidę akių nuo kelio. Jis kainuoja mažiau nei pusę euro.

3. Dėklas daiktams

Ilgose kelionėse automobiliu labiausiai pavargsta vaikai. Juos reikia kaip nors užimti. Jei ant priekinės automobilio sėdynės pakabinsite tokį laikiklį ir jį pripildysite įvairių pramogų, vaikai bus tylūs ir laimingi.

Šis dėklas kabinasi praktiškai ant bet kurio automobilio priekinės sėdynės. Į jį galima dėti ne tik vaikiškus daiktus, bet ir servetėles, parkerius, kameros priedus, higienos reikmenis ir kitus daiktus, kurie taip praverčia kelionėje. Šis dėklas kainuoja €5,58.

4. Telefono laikiklis vairui

Ilgoje kelionėje prireiks ir GPS navigacijos. Dažnai žmonės šią funkciją patiki savo išmaniajam telefonui. Jį galima patogiai pritvirtinti prie automobilio vairo. Taip jis visuomet išliks vairuotojui prieš akis. Aišku, teks išjungti ekrano sukimo funkciją, kad vaizdas vairuojant be reikalo nesivartytų.

Šis telefono laikiklis prie vairo tvirtinamas minkštu plastiko dirželiu. Į jį telpa bent koks mažesnis išmanusis su 4,8 colių ekranu ar mažesniu. Gamintojas teigia, kad vairavimui šis dėklas ir jame pakabintas telefonas netrukdo. Šis laikiklis kainuoja 84 centus.

5. Į CD skaitytuvą dedamas laikiklis

Laikas pripažinti, kad CD era baigėsi ir automobiliuose esantys skaitytuvai jau yra beveik nebereikalingi. Tačiau juos vis dar galima įdarbinti. Šis paprastas laikiklis yra įstatomas į CD skaitytuvą, tačiau jo nesugadina. Paminkštinimai laikiklio kampuose nebraižo ir nelaužo audio sistemos.

Šis laikiklis patikimai jūsų pasirinktu kampu laikys išmaniuosius su maždaug 5 colių ekranų - jis išsiplečia iki 82 mm pločio. Geriausia tai, kad jei apimti nostalgijos nuspręsite pasiklausyti kokio nors disko, laikiklį galėsite greitai nuimti. Šis telefono laikiklis kainuoja €5,26.

6. Laikiklis planšetiniam kompiuteriui

Kai kurie žmonės į keliones vežasi planšetinius kompiuterius. Taip jie gali dirbti ar žiūrėti filmus, o ir navigacija juose kartais būna gana patogi. Tačiau tam, kad planšetiniu kompiuteriu būtų patogu naudotis, reikalingas paprastas laikiklis.

Šis gali laikyti 6-11 colių įrenginius ir sukiojasi aplink savo ašį. Jis automobilyje yra lengvai ir greitai yra pritvirtinamas ir nesubraižo paviršių. Šis laikiklis kainuoja lygiai 9 eurus.

7. Atspindintis ekranas išmaniajam telefonui

Nauji automobiliai dažnai turi ekranus, kurie yra tarp vairuotojo ir priekinio stiklo. Jie veikia atspindžio principu ir leidžia išlaikyti visą dėmesį sutelktą į kelią. Juose gali būti rodomas greitis ar bet kokia kita informacija. Tam skirtas ir šis nedidelis daiktas.

Ant paviršiaus padėto telefono ekranas atsispindės permatomame ekranėlyje. Tereikės savo naudojamoje programėlėje pasirinkti HUD režimą. Šis ekranas turi neslystantį paviršių ir reguliuojamą kampą, todėl jį lengvai pritaikysite savo automobilyje. Šis įrenginys kainuoja  €17,82.

8. Paklotas augintiniams

Šunys pašėlsta, kuomet išeina į gamtą. Jie voliojasi purve, kasa, vaiko gyvūnus, nešioja pagalius ir žaidžia vandenyje. Po to tokie sėda į automobilį. Paprastas vandeniui nelaidus paklotas gali apsaugoti jūsų sėdynes.

Šis paklotas yra nesibraižantis. Jis diržais yra tvirtai pritvirtinamas prie sėdynės, kad neslankiotų. Po kelionių jį galima lengvai nuplauti. Šis paklotas kainuoja €14,53.

9. Prie veidrodėlio tvirtinamas laikiklis telefonui

Išsirinkti geriausią vietą telefonui pritvirtinti tikrai nėra lengva. Šis laikiklis siūlo jį kabinti tiesiai po galinio vaizdo veidrodėliu. Jis gali laikyti 3,5-5,5 colių įrenginius ir, žinoma, sukiojasi, kad įrenginys kabotų taip, kaip patogu jums.

Šis laikiklis leidžia labai patogiai telefoną naudoti ir kaip vaizdo registratorių, jei tik parsisiųsite tam reikalingą programėlę. Geriausia tai, kad jis labai lengvai nuimamas ir uždedamas, negadina ir nebraižo veidrodėlio. Šis laikiklis kainuoja €3,76.

10. Salono veidrodėlis

Kelionėje svarbu žinoti, kas dedasi ant užpakalinės automobilio sėdynės, ypač jei kartu važiuoja vaikai ar augintiniai. Tam, kad vairuotojas be reikalo nesisukiotų ir nenukreiptų dėmesio nuo kelio, gali praversti toks paprastas lengvai montuojamas salono veidrodėlis.

Šis veidrodėlis leidžia lengvai sureguliuoti apžvalgos kampą. Gerai ir tai, kad jis yra lengvas ir jo sumontavimui tereikia pasirinktoje vietoje prikabinti paprasčiausią spaustuką. Šis veidrodėlis kainuoja €4,33.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(17)
(0)

Komentarai ()